65 yaş üstüne ücretsiz seyahat kalktı mı? Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Bazı art niyetli kişiler...' diyerek açıkladı

65 yaş üstüne ücretsiz seyahat kalktı mı? Ankara Büyükşehir Belediyesi 'Bazı art niyetli kişiler...' diyerek açıkladı

Binlerce Ankaralı vatandaşın ilgilendiren bu haber gündeme bomba gibi düştü. 65 yaş üstüne ücretsiz olan seyahat imkanının kalktığı iddia edildi. Peki 65 yaş üstü artık ücretsiz binemeyecek mi? Otobüsler 65 yaş üstüne ücretli mi oldu? Ankara Büyükşehir Belediyesi açıkladı…

Sosyal medyada “"Ankara'da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşım kartı kalktı" haberleri bir anda gündem oldu. Bunun üzerine binlerce vatandaş telaşlandı. 65 yaş üstü ücretsiz ulaşımın kalkıp kalkmadığı ise merak konusu oldu. Binlerce vatandaş yetkililerden gelecek açıklamayı beklerken Ankara Büyükşehir Belediyesi konuya dair bilgilendirme yaptı.

ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ AÇIKLADI!

Uzun zamandır 65 yaş üstü ulaşım toplu taşımalarda ücretsiz sağlanıyor. Son günlerde ise bu tarz bazı uygulamalar kaldırılmaya başlandı. Konu kapsamında bugün sosyal medyada yeni bir gündem oluştu. İddialara göre artık Ankara’da 65 yaş üstü ücretsiz ulaşımın olmayacağı bilgisi yayıldı.

a-001.jpg

Ankara Büyükşehir Belediyesi ise konuya ilişkin hemen bir açıklama yaparak şunları söyledi:

"Değerli hemşehrilerimiz, Bazı art niyetli kişiler, Ankara Büyükşehir Belediyesinin otobüs ve metrolarda 65 yaş üstü vatandaşlarımızın ücretsiz kartlarını iptal etme kararı aldığını yaymaktadır. Bu yalandır. Ücretsiz taşıma yetkisi kanunla belirlenmektedir. Belediyemizin böyle bir kararı bulunmamaktadır. ÖZEL Halk Otobüsleri, kötü ekonomi, artan maliyetler ve mazot fiyatları nedeniyle TÜM TÜRKİYE’DE ücretsiz taşıma hizmetini Ekim ayında durdurma kararı almıştır. ÖZEL Halk Otobüsleri, ücretsiz taşıma karşılığında talep ettikleri destekleri Bakanlıklardan alırlarsa bu kararı uygulamayacaktır. Bu kararın Ankara Büyükşehir Belediyesi ile ilgisi bulunmamaktadır. Saygılarımızla."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN