Altına yatırım yapanlar dikkat! Artık o altınlar tarihe karışıyor… Kuyumcular bundan sonra o altını hem almayacak hem satmayacak

Altına yatırım yapanlar dikkat! Artık o altınlar tarihe karışıyor… Kuyumcular bundan sonra o altını hem almayacak hem satmayacak

Yatırımcılar için en önemli yatırım aracı olan altın her zaman güvenli liman olarak anılıyor. Dolayısıyla hem uzun yıllardır yatırım yapanlar hem de yatırım yapmaya yeni başlayacak olanlar genellikle altına yöneliyor. Lakin yaşanan son gelişmelerden sonra kuyumcular o altınları bir daha satmayacaklarını açıkladı. İşte konuya ilişkin detaylar…

Ülkemizde yatırım araçları arasında en çok tercih edilen yatırım aracı altındır. Kişiler altını her zaman güvenilir gördükleri için özellikle de uzun vadeli yatırımlarda her zaman altın tercih ederler. Lakin son dönemde altın dolandırıcılığı gibi bir durum söz konusu olduğundan ötürü kuyumcular dolandırıcılık riskini önlemek adına artık o altını satmayacaklarını açıkladı.

yeni-proje-55.jpg

ALTINDAKİ ARTIŞ DOLANDIRICILARI HAREKETE GEÇİRDİ

Yeni yıla girmemizle beraber altın fiyatlarında rekor artışlar görülmeye başlandı. Hal böyle olunca dolandırıcılar da harekete geçti. Günboyu’nda yer alan habere göre özellikle de kesme altın formundaki ürünlerde fazlasıyla dolandırıcılık yaşanırken kuyumcular bu durumun önüne geçmek için artık bu tarzdaki altınları satın alamayacaklarını belirttiler.

yeni-proje-53.jpg

Söz konusu kesme altınların üzerinde barkod ya da seri numarası olmadığından ötürü dolandırıcılar bu altınları rahatlıkla sahte olarak üretip piyasaya sürebiliyor. Bu durum hem yatırımcıları hem de kuyumcuları büyük bir mağduriyete sürüklüyor.

yeni-proje-54.jpg

Altın yatırımcılarını kesme altın alım satımı konusunda uyaran kuyumcular kendilerinin bu altınları satın almayacaklarını belirtirken yatırımcının alacağı altınlara dikkat etmesi gerektiğini söyledi. Öte yandan paket şeklindeki altınlardan seri numarası ve üretici firması bilgileri yer aldığı için dolandırılma ihtimalinin daha düşük olduğu söylendi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN