Dev araç markası kapış kapış gidiyor! Türkiye’nin yeni gözdesi… Ne TOGG ne BMW...

Dev araç markası kapış kapış gidiyor! Türkiye’nin yeni gözdesi… Ne TOGG ne BMW...

Son zamanlarda en çok zam alan alanlardan biri otomotiv alanı oldu. Hal böyle olunca araçlara olan ilgi azaldı. Durum bu şekilde devam ederken yeni bir araç markası kapış kapış satılmaya başlandı. Ülkenin en gözde otomobilleri arasına girdi. İşte o otomobil…

Araba fiyatları son zamanlarda oldukça yükseldi. Dolayısıyla vatandaşlar ikinci ellere yöneldi. Öte yandan araba satışlarında da düşüş yaşandı. Tam bu noktada yeni bir otomobil markası görenlerin ilgi odağı oldu. Öyle ki araç kapış kapış gitmeye başladı. Bu model ne TOGG’u ne BMW’yi arattı. İşte detaylar…

YENİ OTOMOBİL KAPIŞ KAPIŞ GİDİYOR

Fransız otomobil markası Renault’un Megane E-Tech, ön siparişe açılmıştı. Ön siparişe açıldığı gün tükenen yüzde 100 elektrikli otomobil yeniden ön siparişe açılma kararı aldı.

Megane’ın yeni modeli E-Tech, Türkiye’de büyük bir ilgi ile karşılandı. İlk olarak 250 araç ön siparişe çıktı. Araçların tümü kısa sürede tükendi.

araba3.jpg

Iconic versiyona sahip yeni modelin ön sipariş stoğu bir anda tükenince yeni bir ön sipariş stoğu daha açıldı. Fırsattan yararlanamayanlara yeni bir şans daha verildi.

İlk ön siparişlere yetişemeyen alıcılar, yeniden ön sipariş kaydı oluşturmak için MAİS Yetkili Satıcıları ve Şubelerine ulaşarak 250.000 TL ön ödeme karşılığında siparişini tamamlayabilir.

YENİ MEGAN ARACIN ÖZELLİKLERİ

Aracın bataryası 60 KWh’lik bir tasarıma sahip. Öte yandan 450 km menzile sahip aracın 160 kW/220 bg elektrikli motor performansı bulunuyor. Oldukça başarılı şekilde oluşturulan araç, 0'dan 100 km/s’ye 7,4 saniyede ulaşıyor.

Model, elektrikli araçlar için özel üretilen CMF-EV platformuna sahip. Yüksek teknoloji ile ağustos ayında Türkiye’de yollarda görülecek bu araç, 21 gelişmiş sürüş destek sistemi, 564 cm2 OpenR Link bilgi-eğlence sistemine sahip.

ARACIN DIŞ GÖRÜNÜŞÜ DE OLDUKÇA İLGİ ÇEKİCİ

Motor özellikleri ile ilgi çeken yeni model görüntüsü ile fe gözde modeller arasındaki yerini aldı. Yeni tasarlanmış omuz çizgileri, ön farların yanında bulunan kanat şeklinde tasarlanmış farlar, kavis verilerek hava katılmış kaput çizgisi oldukça hoş ve zarif bir görüntü katmış.

Bunların yanı sıra aracın kilidi açıldığında kapı kolları otomatik olarak öne çıkıyor. Kapalı ızgaralar araca modern ve havalı bir görüntü de katıyor.

araba.jpg

Jantları 20 inçten oluşan aracın alt tarafında yer alan koruyu bantları, özenle hazırlanmış çamurluk kaplamaları ve yüksek omuz çizgileri crossover hissi uyandırıyor. Araçta geleneksel hatchback görüntüleri de yer alıyor. Bu hissi ise kabin yüksekliği, genişliği ve bagaj hacmi oluşturuyor. Ayrıca alçalan tavan çizgisi, artırılmış iz genişliği ve düz kapı kolları coupe görünümü almasını sağlıyor.

Ayrıca OpenR ekranı, dokunmatiği, göz atması keyif veren güçlendirilmiş bir cam yüzeye sahip. Direkt güneş ışığında bile ekran parlaklığı ve ışığı yansıtma özellikleri oldukça başarılı. Yansıma önleyici bu özellik, siperlik kullanmaya gerek bırakmıyor. Bunun yanı sıra akıcı, hoş ve modern görünümü ile yerden de tasarruf edilmiş bir model.

Saklama alanı olarak da oldukça başarılı olan bu modelin totalde saklama alanı 30 litredir. Bu özelliği ile de sınıfının en iyilerinden biri. Öte yandan bagaj hacmi ise 440 litre olarak karşımıza çıkıyor.

Dört seviyeli rejeneratif fren sistemi özelliği ile 160 kW güç ve 300 Nm tork üreten elektrikli motoru ve maksimum menzili elde ediyor.

Araç, 0-100 km/s hızlanmasını 7,4 saniyede tamamlamasının yanı sıra 60 kWsa bataryası ve WLTP’ye göre 450 kilometreye kadar sürüş menziline sahip. Bu da bir otoyolda 300 km demek.

araba2.jpg

Aracın en önemli özelliklerinden biri de hızlı şarj desteği. Bu kapsamda sürücülere 130 kW şarj desteği sunuyor. Aracın bataryası 42 dakika içinde yüzde 80 doluma ulaşıyor. Öte yandan bataryanın tam şarj olması ise 3 saat 10 dakika sürüyor. Bunu ise 22 kW AC şarj ile yapıyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN