EYT'liler telefonunu elinden düşürmesin! SMS detayını kaçıranların hakkı yanabilir: Uzmanından uyarı!

EYT'liler telefonunu elinden düşürmesin! SMS detayını kaçıranların hakkı yanabilir: Uzmanından uyarı!

EYTliler bunu yapmaması sonucunda haklarının kaybedilmesiyle karşı karşıya gelebilir. Uzman isimden kritik açıklamalar geldi. Daha fazla detay için haberimize göz atabilirsiniz…

Kısa vade içerisinde 2 milyon 250 bin, uzun vadede ise 5 milyon işçinin emeklilik hayalini gerçekleştirmesini sağlayacak olan EYT Yasası'ndan yararlanmak isteyen vatandaşlar SGK'ya başvurmaya devam ediyor. Tek bir ayrıntıyı göz ardı etmeyin! Detaylar burada…

SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, emekli EYT'lilerin ilk maaşlarını alacakları tarihi açıklayarak, SMS'lerin detaylarına vurgu yaptı. EYT için hazırlanan yasa, 3 Mart 2023'te TBMM'de onaylanarak yasalaştı. Uygun şarta sahip olanlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'na (SGK) EYT başvurusunda bulunarak ayrılabilirler.

Açıklandıktan ve onaylandıktan hemen sonra milyonlarca kişinin başvurduğunu kaydetti. SGK İzmir İl Müdürü Yavuz Kurt, İzmir'de başvuru sayısının 40 bini geçtiğini açıkladı.

eyt

EYT'LİLER İLK MAAŞLARINI NE ZAMAN ALACAK?

EYT'lilerin maaşı için emekli sicil numarasının önemli olduğunu kaydeden Kurt, şunları kaydetti: "Vatandaşlarımız Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine bakılarak maaşlarını alacak. BAĞ-KUR'lular da Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarını alabilecekler”

BAŞVURU SIRASINDA SMS DETAYINA AMAN DİKKAT!

EYT'lilerin ilk emekli maaşlarını ne zaman alacaklarını merak ettiğine değinen Kurt, başvuru yaparken önemli noktalara dikkat edilirse bunun erken öğrenilebileceğini duyurdu. SGK İzmir İl Müdürü Kurt, Sosyal Sigortalar Kurumu'nun emekli maaşı ödenip ödenmediğine dair cep telefonuna kısa mesaj göndereceğini yinelerken, SGK İzmir İl Müdürü Kurt, vatandaşların başvuru yaparken cep telefonu numarasını doğru girmeleri gerektiğini vurguladı.

Kurt, açıklamasına şöyle devam etti; “Vatandaşlarımız e-Devlet üzerinden emeklilik sorgulama bağlantısından maaşlarının bağlanıp bağlanmadığını kolaylıkla öğrenebilir. Vatandaşlar, mart ayında başvurularını yaptılarsa, 1 Nisan'dan itibaren emeklilik aylıklarını alacaklardır.

EYT kapsamındaki kişiler yasanın yürürlüğe girdiği 3 Mart tarihinden itibaren aynı ay içinde farklı günlerde yaptığı başvuruların birbirinden farkı yoktur. Yani mart ayı içinde hangi gün başvuru yaparsa yapsın 1 Nisan'da emekli aylığını hak etmiş olurlar. EYT’li vatandaşlar, Nisan ayının 17'si ile 26'sı arasında, emekli sicil numaralarının son hanesine göre belirlenen tarihte maaşlarını alacak. BAĞ-KUR'lular ise Nisan 25 ile 28 arasında maaşlarını alabilecekler. Ek olarak da emeklilik dilekçelerine belirttikleri banka şubesinden maaşlarını alabilirler"

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN