Kirayı denkleştiremeyen ailelere devlet kucak açtı! Evi olmayana her ay kira yardımı yapılacak! Yararlanmak için bunları yapmak gerekiyor!

Kirayı denkleştiremeyen ailelere devlet kucak açtı! Evi olmayana her ay kira yardımı yapılacak! Yararlanmak için bunları yapmak gerekiyor!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelirli vatandaşlara kira yardımı yapacağını açıkladı. Yapılan açıklamanın ardından kira yardımı başvuru detayları vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki, kira yardımı başvuru şartları nelerdir, kimler başvuru yapabilir? İşte, kira yardımıyla ilgili detaylar...

Devlet tarafından ihtiyaç sahiplerine verilen sosyal destek ödemelerine kira yardımı da eklendi. Dar gelire sahip vatandaşlara yapılacak olan kira yardımı kentsel dönüşümle evi yıkılan vatandaşları kapsayacak.

KİRA YARDIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Kira yardımı başvuruları için gerekli şartlar şunlardır:

- Başka sosyal destek yardımlarından faydalanmamak,

- Sigortalı olmamak,

- Hanedeki kişi başına düşen gelirin fakirlik sınırının altında olması,

- Başvuru sahibinin üzerine kayıtlı taşınmaz mal olmaması.

Yukarıda belirtilen şartları taşıyanlar başvuru yaparak kira yardımından faydalanabilecek.

 kira yardımı

BAŞVURULAR NEREDEN YAPILACAK?

Kira yardımı almak isteyen vatandaşlar yukarıda belirtilen şartları taşımaları halinde başvurularını e-Devlet sisteminden yapabilecekler. Aynı zamanda bakanlığa bağlı müdürlükler ile Kaymakamlıklardan da başvuru yapmak mümkün.

İHTİYAÇ SAHİPLERİNE YAPILAN SOSYAL DESTEKLER NELERDİR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı dar gelire sahip vatandaşlara birçok alanda destek sağlamaktadır. Bu desteklerin başında gıda, fatura, erzak ve kira yardımı geliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN