Su dolu kovaya bir tutam şampuan dökün mucizeye tanık olun! Bu basit ve denenmiş yöntem hayatınızı kolaylaştıracak

Su dolu kovaya bir tutam şampuan dökün mucizeye tanık olun! Bu basit ve denenmiş yöntem hayatınızı kolaylaştıracak

Ev temizliği çoğu kişi tarafından şikayet edinilen bir durum. Ne kadar temizlik yaparsanız yapın evde her zaman bir tozlanma oluyor. Ev hanımlarının şikayetçi olduğu bu durumdan kurtulmanın yolu ise çok basit. Tek bir ürünle evde meydana gelen tüm tozlardan kurtulacaksınız. Hem eviniz temiz olacak hem de istediğiniz gibi camlarınızı açabileceksiniz. Duşta kullandığımız şampuanları bir de böyle deneyin. İşte camları pırıl pırıl yapan o pratik yöntem...

Ev hanımlarının en çok rahatsız olduğu konulardan biri camlarda oluşan kir ve toz lekeleri. Özellikle dış cephelerde oluşan tozlanmaları almak oldukça zor ve tehlikeli bir iştir. Ancak bu yöntem ile tozlanma derdinden kurtulacaksınız. Duşta kullandığımız şampuanların temizliğe olan etkilerini görünce bir daha bırakamayacaksınız. Camlarınız pırıl pırıl olacak. İşte ev hanımlarına rahat bir nefes aldıracak o yöntem...

BU PRATİK YÖNTEM İLE BÜYÜK DERTTEN KURTULACAKSINIZ

Duşlarda kullandığımız şampuanların bu özelliğini kimse bilmiyor. Herkes saç bakımı için kullanıyor ancak bu özelliği saklanıyor. Bu yöntem ile ev temizliğinde büyük bir dertten kurtulacaksınız. Geçmeyen tozları anında söküp atıyor. Aynı zamanda toz oluşumunu engelliyor. Peki şampuan ile temizlik nasıl oluyor? Hazırsanız bu tarifi veriyoruz;

EV TEMİZLİĞİNDE BÜYÜK MUCİZE

İlk olarak bir kova alın ve içini suyla doldurun. Ardından su dolu kovaya bir tutam şampuan dökün. Suyu az bir şey karıştırın ve camlarınızı bu karışım ile silin. Bu sayede camlarınızda hem toz kalmayacak hem de tozlanmanın önüne geçeceksiniz. Ayrıca camsile doldurup toz da alabilirsiniz.

kmhghhg.jpg

EVİ TEMİZLERKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ?

Peki ev temizlerken nelere dikkat edilmeli? Ev temizliği nasıl olmalı? İşte sizler için derlediğimiz ev temizleme yöntemleri;

BANYO TEMİZLİĞİ

Öncelikle çöp kutularını boşaltın. Ardından yerde ve köşelerde birikmiş kirleri, dökülmüş saç ve tüyleri süpürün. Klozeti ve musluğunuzu dezenfektan ürünle temizleyin. Musluğu temizlerken yanındaki aparatları da unutmayın. Son olarak da fayansları, duvarları ve tavanı silerken bütün iz ve kirleri çıkardığınızdan emin olun. Önce su tutup daha sonra kurulayarak daha kesin bir sonuç almanız mümkün. Son olarak banyonuzda bulunan aynaları temizlemeyi de ihmal etmeyin.

Banyo temizliği yaparken özellikle seramikleri limon yağı ile ovalamakta yarar var. Böylelikle küf sorununu da halletmiş olursunuz.
Duş başlığını temizlerken de sirke kullanabilirsiniz.

CAM TEMİZLİĞİ

Camlarınızın kısa sürede pırıl pırıl bir hale gelebilmesi için yapmanız gereken tek şey sirke ve gazete kağıdı kullanmaktır. Orlon bez üzerine krem deterjan dökerek temizleyin.

MİKRODALGA FIRIN TEMİZLİĞİ

Mikrodalga fırınların içindeki kurumuş kirleri temizlemek aslında o kadar zor değil. Mikrodalga fırının içine bir bardak su koyup fırını çalıştırmak yeterli olacaktır.

kmhghggh-2.jpg

ÇARŞAF TEMİZLİĞİ

Beyaz çarşaflarınızı beyazlatmaya ihtiyaç duyuyorsanız, oksijen-bazlı çamaşır suyu kullanın.

ÇEKMECE TEMİZLİĞİ

Eğer çekmecelerinizi temizlerken içini boşaltmak istemiyorsanız, elektrik süpürgenizin ucuna ince çorap geçirin. Böylelikle tozları kolay yoldan temizlemiş olacaksınız.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN