Yeni kimlik kartı olanlar dikkat! Bu işlemi yapanlar 1600 TL yardım alacak! Başvuru ekranı açıldı!

Yeni kimlik kartı olanlar dikkat! Bu işlemi yapanlar 1600 TL yardım alacak! Başvuru ekranı açıldı!

,İnternet üzerinden vatandaşlar almaya hakları olan sosyal destek ödemelerini merakla araştırıyor. Peki SED ödemeleri ne zaman yatacak? Başvuru şartları neler? Tüm detaylar haberimizde.

İhtiyaç sahibi ailelerin çocukları için düzenlenen SED projesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki SED yardımları ne kadar oldu? SED yardım şartları nedir? Başvurular nasıl yapılır? SED yardımı ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

SED YARDIMI ARTIYOR

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla sağlanan sosyal destek ödemeleri kapsamında olan SED yardımı ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının ihtiyaçlarının karşılanması için verilen bir nakdi yardım olarak bilinmektedir. SED yardımı nakit desteğin yanında psikolojik desteği de kapsıyor. Dar gelirli ve okula giden çocuğu olan aileler için başvurularının olumlu sonuçlanması halinde 3 bin 708 TL olarak ödeme yapılıyor.

SED Yardımı Detayları

Ödemeler çocuğun hangi seviyede eğitim gördüğüne göre değişiyor. Asgari ücret artışı ve memur maaşlarında yapılan zam sonrasında SED yardım tutarları da yüzde 30 oranında artmış oldu. Ödemeler şu şekilde yapılıyor; Anaokuluna giden çocuklar için 2.059.99 TL; ilkokula giden çocuklar için 3.090 TL; ortaokula giden öğrenciler için 3.295.99 TL; üniversite eğitimi gören öğrenciler için 3.708 TL ödeme yapılıyor. SED yardım başvuruları e-Devlet sistemi üzerinden kimlik numarası ve şifre ile giriş yaparak yapılabiliyor. Giriş yaptıktan sonra arama kısmına SED yardımı yazıp başvuru formunu doldurduktan sonra geri dönüş sağlanmasını bekleyebiliyorsunuz. Aynı zamanda başvurular Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarına şahsen gidilerek yapılabiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN