Tiyatro tutkunları AKM’de buluşuyor

Tiyatro tutkunları AKM’de buluşuyor

Atatürk Kültür Merkezi yeni yılda birçok oyun ve müzikali sahnesine taşıyor. İstanbul Devlet Tiyatrosu’nun ‘Rumuz Goncagül’ ve ‘Tangopera’ oyunlarının yanı sıra ‘Titanik’ten ‘Pulp Fiction’a birçok film müziğini ve dansı bir araya getiren Film on the Stage’ müzikali ocakta AKM sahnesinde.

Atatürk Kültür Merkezi (AKM), ocakta devlet tiyatrolarının ve özel tiyatroların oyunlarından müzikallere dopdolu bir programı sanatseverlerle buluşturacak. İstanbul Devlet Tiyatrosu (İDT) imzalı, Zafer Algöz’ün yönettiği, Timur Selçuk’un müzikleriyle seyirciyle buluşan, 70’li yılların sonlarındaki toplumsal değişim ve ekonomik zorlukları, İnsaf Hanım ve kızı Gülsün’ün yaşamı üzerinden anlatan ‘Rumuz Goncagül’, 5-6 Ocak’ta AKM Tiyatro Salonunda sahnelenecek.

Shakespeare’in III. Richard’ını, Berna Moran çevirisiyle Okan Bayülgen’in uyarlayıp yönettiği, tiyatroseverleri sürükleyici bir hikâyeye davet eden ‘Richard’ oyunu, 7 Ocak’ta Türk Telekom Opera Salonunda saat 20.00’da oynanacak. Ragıp Ertuğrul, ve Gökay Genç’in yazdığı beste ve müziği Burhan Şeşen, Gökhan Şeşen’e ait, İDT’nin ‘Tangopera’ oyunu da 12 ve 13 Ocak’ta izlenebilecek.

14 Ocak’ta Türk Telekom Opera Salonunda sahnelenecek olan ‘Film on the Stage’ müzikali de, sinema tarihinin unutulmaz yapıtlarını, ‘Titanik’ten ‘Pulp Fiction’a kadar birçok film müziğini izleyiciyle buluşturacak. Ersin Ayhan’ın yönettiği performansta, film şarkılarını Melis Kızılaslan, Zeynep Burcu Altınel ve Doruk Ören seslendirecek. Detaylı program AKM’nin sosyal medya hesaplarından incelenebilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN