Kaynana dırdırını 5 dakikada kesen bitki! Bir kez koklatın yeter

Kaynana dırdırını 5 dakikada kesen bitki! Bir kez koklatın yeter

Lavanta bitkisi genellikle güzel kokusu ve çeşitli kullanım alanlarıyla bilinmektedir. Özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen lavanta, genellikle dekoratif, aromatik ve tıbbi amaçlar ile kullanılmaktadır. Ancak lavantanın hiç bilinmeyen sakinleştirici bir özelliği de vardır. İşte, en gergin insanları bile yumuşacık yapan lavantanın sakinleştirici etkisi...

Lavantanın çiçekleri, uçucu yağ içeriğinden dolayı yaygın olarak kullanılan lavanta yağının üretiminde kullanılmaktadır ve bu bitkinin birçok faydası vardır. İşte, lavantanın çok şaşıracağınız faydaları...

DOĞAL SAKİNLEŞTİRİCİ

Stresin azalmasını sağlayan lavanta, doğal bir sakinleştiricidir. Lavantanın kokusu, uykuyu düzenlerken aynı zamanda anksiyeteyi de hafifletir.

UYKU DÜZENSİZLİĞİNİ ORTADAN KALDIRIR

Lavanta yağı, uyku sorunu yaşayanlar için mucizevi bir ilaçtır. Yatmadan önce lavanta kokulu bir ortam oluşturursanız, uyku kaliteniz artar ve uykuya daha rahat dalarsınız.

cicek.jpg

BEBEKSİ CİLDE KAVUŞTURUYOR

Lavanta yağı cilt bakımında da çok sık kullanılmaktadır. Anti-enflamatuar ve antiseptik özellikleri olan bu bitki tahrişi azaltır ve akne ile sivilce gibi sorunları ortadan kaldırır.

MANTARA KARŞI MÜCADELE EDİYOR

Yapılan araştırmalarda lavantanın C. albicans gibi mantar türlerini engellediği ortaya çıkmıştır. Aynı zamanda mantardan kaynaklı ayak mantarı ve saçkıran gibi rahatsızlıkların tedavisinde de birebirdir.

yeni-proje-15.jpg

MENOPOZDA SİZİ SICAK BASMAZ

Menopoz döneminde olan kadınlar genellikle aniden basan sıcaklardan şikayetçidir. Yapılan araştırmalar, günde iki defa 20 dakika lavanta aromaterapisinin menopozdan kaynaklı sıcak basmalarını azalttığını ortaya koymuştur.

Fakat özellikle lavanta yağı kullanmadan önce, cilt testi yaptırmak ve herhangi bir alerjik reaksiyonun önüne geçmek için uzmana danışmak önemlidir. Ayrıca hamileler veya ciddi sağlık sorunu olanların da kullanmadan önce mutlaka uzman görüşü alması gerekiyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN