Boris Johnson: Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesi dünyanın ihtiyacı olan şey

Boris Johnson: Trump'ın Beyaz Saray'a dönmesi dünyanın ihtiyacı olan şey

İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Johnson, Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri öncesinde Donald Trump'a destek verdi. Johnson açıklamasında Trump'ın Beyaz Saray'a dönüşünün "tam da dünyanın ihtiyacı olan şey" olduğunu söyledi.

İngiltere'nin eski Başbakanı Boris Johnson haftalık Daily Mail köşesinde Kasım ayında yapılacak ABD başkanlık seçimleri hakkında yazdı.

The Guardian'da yer alan habere göre Johnson, Trump'ın Ukrayna'yı Rusya'ya karşı savaşında desteklemesi halinde yenilenen liderliğinin "dünya için büyük bir kazanç olabileceğini" savundu.

Ancak Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile olan ilişkisiyle övünürken, yeniden seçilmesi halinde ABD'nin Kiev'e verdiği desteğin devam edeceği konusunda defalarca şüphe uyandırdı.

NATO'yu çoğu zaman açıkça eleştiren Trump, daha önce de Rusya'nın Ukrayna'ya karşı savaşını 24 saat içinde sonlandırabileceğini iddia etmişti.

Johnson yazısında, “Trump'ın Ukraynalıları başından savacağına inanamıyorum; tam tersine Putin'le hiçbir anlaşma yapılamayacağına karar verdikten sonra, ki kesinlikle bunu yaptı, iki katına çıkıp başladığı işi bitirme ve kazanmaları için ihtiyaç duydukları şeyi onlara verme şansının yüksek olduğunu düşünüyorum" ifadesini kullandı.

Johnson ayrıca "Eğer durum böyleyse, Trump yönetiminde Batı'nın daha güçlü ve dünyanın daha istikrarlı olması için her türlü şans var" dedi.

UKRAYNA'DAN ABD'YE DAVET

Cuma günü erken saatlerde Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhuriyetçilerin adaylığı için önde gelen Trump'ı Kiev'i ziyaret etmeye davet etti. Channel 4 News'e verdiği röportajda Zelenskiy, “Evet lütfen Donald Trump , sizi Ukrayna'ya davet ediyorum. Eğer savaşı 24 saat içinde durdurabilirseniz, benim burada olduğum herhangi bir günde Kiev'e gelmeniz yeterli olacaktır diye düşünüyorum" dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN