Son 16 yılın en şiddetlisi yaşandı! Kırım'da yarım milyon insan elektriksiz kaldı

Son 16 yılın en şiddetlisi yaşandı! Kırım'da yarım milyon insan elektriksiz kaldı

Fırtına ve şiddetli yağış Rusya'nın güneyi ve Kıbrıs'ı etkisi altına aldı. Kırım'da bazı bölgelerde OHAL ilan edilirken bir kişi hayatını kaybetti, yarım milyon kişi elektriksiz kaldı.

Romanya ve Moldova'da dün etkili olan yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle bir kişinin hayatını kaybetmesine neden olan olumsuz hava koşulları Rusya'nın güneyi ve Kırım'ı vurdu.

Kırım'da da fırtına nedeniyle ağaçlar söküldü, yollar su altında kaldı. Olumsuz hava koşulları nedeniyle elektrik hatlarının devre dışı kalması sonucu yarım milyon kişi elektrik kesintisi yaşarken, bir kişi hayatını kaybetti.

DEVLET DAİRELERİ KAPALI

Kırım Hükümeti bugün halka evde kalmaları tavsiyesinde bulunurken, şiddetli rüzgarların gün boyu devam etmesi nedeniyle okullar ve hastaneler de dahil olmak üzere devlet dairelerinin kapatıldığını açıkladı.

Kırım Bölge Başkanı Natalya Pisareva, elektrik kesintisi nedeniyle Batı Kırım'ın Çernomorske bölgesinde su temini ve merkezi ısıtma sisteminin devre dışı kaldığını söyledi. Ayrıca Kırım'ın batısındaki Saky'deki doğalgaz boru hattında da sorun olduğunu belirtti.

SON 16 YILIN EN ŞİDDETLİSİ

Kırım'da rüzgar hızının saatte 114 kilometreye ulaşması sonucu son 16 yılın en şiddetli fırtınasının görüldüğü belirtilirken, ülkenin bazı bölgelerinde olağanüstü hal ilan edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN