Rusya'dan nükleer uyarısı! 'Batı'nın yıkıcı politikaları riski körüklüyor'

Rusya'dan nükleer uyarısı! 'Batı'nın yıkıcı politikaları riski körüklüyor'

Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri Nikolay Patruşev, nükleer silah kullanımının Batı'nın suçu olacağını söyledi. Buna sebep olarak ta 'ABD ve müttefiklerinin "yıkıcı" politikalarıdır' dedi.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in yakın müttefiki ve Rusya Güvenlik Konseyi Sekreteri olan Nikolay Patruşev, Batı'nın nükleer silah kullanım riskini körüklediğini söyledi.

'YIKICI POLİTİKA NÜKLEER RİSKİNİ ARTTIRIYOR'

Patruşev, ABD ve müttefiklerinin "yıkıcı" politikalarının nükleer, kimyasal veya biyolojik silahların kullanılması riskini arttırdığını açıkladı.

Rusya'nın önde gelen haber ajanslarından TASS'a açıklamada bulunan Patruşev, "ABD'nin yıkıcı politikalarının doğal sonucu, küresel güvenliğin bozulmasıdır. Nükleer, kimyasal ve biyolojik silahların kullanılma riski artıyor. Uluslararası silah kontrol rejiminin, altı oyuldu" şeklinde konuştu.

KREMLİ'NİN AÇIKLAMASI

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Patruşev'in açıklamasının "Kremlin'in açıklaması olarak" değerlendirildiğini belirtti.

Rusya'nın nükleer doktrininde herhangi bir değişiklik olmadığını söyleyen Peskov, "Sözde müşterek Batı'nın, ülkemize karşı doğrudan ve dolaylı olarak sergilediği saldırgan tutum açıkça görülmektedir. Bu durum Batı dünyasının temsilcileri tarafından resmen ve açıkça doğrulanmıştır. Ülkemize gelince, her şeyin açıkça belirtildiği kendi doktrinimiz var ve bu doktrinde hiçbir değişiklik yoktur. Bu doktrinimizde değişik olmadığı, Devlet Başkanı tarafından defalarca teyit edilmiştir" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN