Bedelli askerlik yapacaklar bu rakamları gözden çıkaracak! Zamlarla birlikte o da değişti: İşte yeni ücretler

Bedelli askerlik yapacaklar bu rakamları gözden çıkaracak! Zamlarla birlikte o da değişti: İşte yeni ücretler

2024’ün ilk yarısında bedelli askerlik yapmak isteyenlerin ödeyeceği miktar belli oldu. Bedelli askerlik yapacaklar bu rakamları gözden çıkaracak! İşte, zamlarla birlikte değişen yeni bedelli askerlik ücretleri…

Bedelli askerlik yapmak isteyenlerin beklediği haber geldi. 2024 yılının ilk yarısında başvuracakların ödeyeceği bedel netleşti.

BEDELLİ ASKERLİK NASIL HESAPLANIYOR?

Bedelli askerliğin ücreti her altı ayda bir memur maaş zamlarına paralel olarak güncelleniyor. Memur maaş katsayısıyla 240.000 gösterge rakamının çarpımının sonucunda elde edilen tutar bedelli askerlik ücreti oluyor.

Yani memur maaş katsayısı arttıkça bedelli askerlik yapacakların ödeyeceği ücret de artıyor.

bedelli-askerlik-ne-kadar-oldu-1.jpg

BEDELLİ ASKERLİK NE KADAR OLDU?

122.351 lira 4 kuruş olan bedelli askerlik ücreti 182.608 TL oldu. Ancak bu yeni ücret Haziran ayının sonuna kadar geçerli olacak. Temmuz ayında yeni memur maaş katsayısı ile birlikte bedelli askerlik ücreti de değişecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN