Dünyaca ünlü bankadan korkutan dolar tahmini! 8 gün sonra piyasalar fena karışacak...

Dünyaca ünlü bankadan korkutan dolar tahmini! 8 gün sonra piyasalar fena karışacak...

Dolar kuru ile ilgili flaş gelişme! Dolar ABD Merkez Bankası'nın faiz artırım kararı sonrası 28 liraya kadar dayandı. Dolar hızla yükselişine devam ederken gözler Merkez Bankası'nın 26 Ekim'de açıklayacağı faiz kararına çevrildi. Yatırımcılar 'Merkez Bankası'nın faiz kararı ne yönde olacak? Merkez Bankası'nın faiz kararı sonrası dolar ne olacak?' sorularını araştırırken dev banka HSBC, beklediği seviyeleri duyurdu. 8 gün sonra piyasalar fena karışacak! İşte dolarda beklenilen seviye...

Dünyanın en saygın bankalarından olan HSBC, Türkiye'ye yönelik yeni bir rapor yayımladı. TCMB'nin 26 Ekim'de alacağı faiz kararına yönelik yeni tahminlerde bulunan dev banka, dolar kuru için kritik uyarılarda bulundu. Dolar o seviyeye kadar çıkacak! Dünyaca ünlü bankadan korkutan dolar tahmini. 8 gün sonra piyasalar fena karışacak!

MERKEZ BANKASI'NIN FAİZ KARARI SONRASI DOLAR NE KADAR OLACAK?

26 Ekim tarihinde toplanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın (TCMB), 250 baz puanlık faiz artırım kararı alacağı yönünde tahminde bulunan HSBC, birçok finans kuruluşunun gerisinde konumlanarak dolar sahiplerine önemli bir mesaj verdi. Ekonomistler, bir süredir piyasaların 500 baz puanlık bir artırım yönünde fiyatlamaya gittiğini belirtirken, politika faizlerinin yüzde 35'e çıkacağına yönelik tahminin gerçekleşmemesi halinde son günlerde yeni bir yükseliş serisine başlayan dolarda yukarı yönlü yeni atılımlar görülebilir.

ghghgh-2023-10-18t190849-111.jpg

Türk lirasının, dolar, Euro ve emtialar karşısındaki değerini belirleyen önemli faktörler arasında yer alan parasal sıkılaşma sürecinin hangi yöne evrileceği de gelecek toplantıda alınacak karar ile yakından ilişkili. Türkiye'de görülmesi beklenen yıl sonu enflasyonun yüzde 70 seviyelerine yaklaşması ve TCMB'nin mevcut enflasyonun çok altında faiz sunmaya devam etmesi, aradaki makasın hızla kapanacağı yönündeki görüşü zedeleyecek yeni kararların alınması halinde yeni bir döviz şoku yaşatabilir.

8 GÜN SONRA PİYASALAR YANGIN YERİ

HSBC'den yapılan açıklamada "Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son dönemde para politikası duruşunun politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı olduğu ve pozitif reel faize yaklaşıldığı mesajını vermişti. Bu yorumlar, sıkılaşma döngüsünün sonuna yaklaşıldığı görüşümüzle uyumlu. Şimdilik yılın son çeyreği için ek faiz artışı beklemiyoruz ancak dezenflasyonist süreç hayal kırıklığı yaratmaya devam ederse TCMB daha fazlasını yapabilir" olarak kaydedildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN