Öğrencilere destek açıklaması geldi! Kantin desteği hesaplara geçildi... Aylık 550 TL yatırılacak

Öğrencilere destek açıklaması geldi! Kantin desteği hesaplara geçildi... Aylık 550 TL yatırılacak

Son 2 yıldır etkili olan enflasyon ve hayat pahalılığı, en çok öğrencileri vurdu. Öğrencilerin etkilendiği ekonomik durumlarda, ateş pahası olan kantin fiyatları için müjdeli haber geldi. Öğrencilere verilecek 550 TL kantin desteği, hesaplara geçilmeye başlandı. İşte tüm detaylar...

Öğrencilere verilecek olan kantin desteği paylaşıldı. Enflasyon ve hayat pahalılığından etkilenen öğrencilerin, aylık hesabına 550 TL ödeme yapılacak. Kantin fiyatlarındaki pahalılığın dikkat çektiği günlerde, öğrencilerin yüzünü güldüren açıklama geldi.

KANTİN DESTEĞİ DUYURULDU

Türkiye ekonomisinde geçim sıkıntısı çeken vatandaşlara, destek açıklaması geldi. Yeni eğitim - öğretim yılının başlamasıyla, öğrenci çocuklarına harçlık veremeyen aileler sevinçten havaya uçacak. Yükselen enflasyon ile öğrencilerin durumu zorlaşmaya devam ederken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden destek müjdesi paylaşıldı.

İlkokul öğrencilerin beslenme sorunlarına karşı, nakit desteği başladı. Eşit şartlar altında eğitim ve kantin harcaması yapabilmesi adına okul kantinlerinde geçerli destek ödemesi veriliyor. Başkent Kart'ına yüklenecek destek miktarı ise 550 TL olarak belirlendi. 2022 yılından itibaren devam eden kantin desteği projesi yeni eğitim - öğretim yılında da devam ediyor.

kantin.jpg

ÖĞRENCİLERİN HESABINA YATIYOR

İlkokul öğrencilerinin, yükselen enflasyon ve hayat pahalılığından eğitim hayatlarının etkilenmemesi ile yaşıtlarıyla eşit şartlarda gelişim sağlaması kapsamında öğrenci başına aylık 550 TL tutar hesaplara yatırılıyor. ABB tarafından yapılan duyuruda, 10 bin 762 öğrencinin kantin desteğinden faydalandığını duyurdu.

GÜNLÜK HARCAMA LİMİTİ

İhtiyaç sahibi ailelere verilen destek ödemesi kapsamında, 9 bin 181 ailenin öğrencilerine destek ödemesi yapılıyor. Öğrencilerin verilecek kantin desteği kapsamında, günlük 25 lira ödeme imkânı sunuyor.

Kantin desteği sadece öğrencinin, eğitim gördüğü okulların kantininde yapılabiliyor. Sosyal yardım alan ailelerin öğrencilerine verilen kantin desteği paylaşıldı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN