SGK uzmanı net emekli maaşlarını açıkladı! O rakamın üzerinde beklemeyin: Hükümetin bütçesi yok diyerek rakam verdi

SGK uzmanı net emekli maaşlarını açıkladı! O rakamın üzerinde beklemeyin: Hükümetin bütçesi yok diyerek rakam verdi

Emeklilerin beklediği zam, SGK uzmanından geldi. Emekli maaşlarında net rakamı açıklayarak, nedenini anlattı. Hükümetin bütçesi yok diyen uzman isim rakam verdi. İşte o rakam...

SGK uzmanından emeklilerin beklediği açıklama geldi. Net maaşı duyuran uzman isim o rakamı işaret etti. Bu hafta içi Kabine Toplantısı'nda belirlenecek zam için, "O rakamın üzerinde beklemeyin" dedi.

NET EMEKLİ MAAŞI

Milyonlarca emekli 6 aylık enflasyon verilerinin ardından bu hafta içi açıklanacak yeni maaşlara yoğunlaştı. Enflasyon verileri yüzde 37,57 açıklanırken, emekliler memur ve asgari ücrete gelen zamlarla eşitlenmesi adına ek zam talep etti. Konu hakkında uzmanlardan net rakamlar ve hesaplamalar geliyor.

vsqnz-1658985777-1467.webp

EMEKLİ MAAŞINDA O RAKAM

SGK Uzmanı Melis Elmen, emekli zammında o rakamı işaret etti. Sözcü TV'nin canlı yayınına konuk olan Elmen, net ücreti duyurdu. En düşük emekli aylığının 10 bin TL ile 10 bin 500 TL arasında yer alacağını söyledi.

Seçimden dolayı yüzde 50 zam olursa, 11 bin 250 TL beklentisi olduğunu belirtti. Ekonomistlerin çoğunun dediği gibi yüzde 40 ya da seyyanan zam beklentisinin abartı olacağı düşünülüyor. Maaşın 14 - 15 bin TL seviyelerine gelmesinin zor olduğunu vurgulayan SGK uzmanı, hükümetin o kadar bütçesi olmadığını vurguladı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (10)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
10 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN