Taksitle alışveriş yapanlar yandı! Kredi kartınızı kırıp attıracak haber: Resmi gazetede yayımlandı

Taksitle alışveriş yapanlar yandı! Kredi kartınızı kırıp attıracak haber: Resmi gazetede yayımlandı

Son yıllarda yükselen enflasyon, kredi kartlarına yansıdı. Tüketimde yaşanan artışlarda yeni önlemler almak adına Resmi Gazete'de kararlar paylaşıldı. Günden güne artan kredi kartı kullanımı azalacak. Taksitle alışveriş yapanlara üzücü haber geldi. İşte tüm detaylar...

Ekonomik durumların karşısında hızla yükselen enflasyonun beraberinde, kredi kartı kullanımı da artıyor. Her geçen gün artan kredi kartı kullanıcısı üzerine, piyasada nakit para işlemleri yapılmamaya başlandı. Tüketiciler kartlarına davranarak nakit yerine sanal işlemler ile ihtiyacını gideriyor.

KREDİ KARTI TARİHE KARIŞACAK

Cumhurbaşkanlığı tarafından alınan karar bugün itibariyle Resmi Gazete'de yayımlandı. Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Strateji ve Bütçe Başkanlığı tarafından yapılan çalışmalar 2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı'nın onaylanmasında karar verildi.

Nakit para bulundurmayan vatandaş ise, enflasyon karşısında kredi kartlarına yöneliyor. Nakit alım gücündeki düşüş üzerine, kredi kartı kullanımı gün geçtikçe artmaya başladı. Ekonomik yükten kurtulmak isteyen vatandaş, kredi kartı tarafından alışveriş yaparak aylık taksitler halinde ödemeyi sağlıklı buluyor.

bkm-temassiz-odeme.jpg

TAKSİT SINIRLAMALARI GELİYOR

Son yıllara göre, artış gösteren kredi kartı kullanımı ve taksit durumları dikkat çekti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından, "2024 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" onaylanarak Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda enflasyon ve para politikası çerçevesinde yeni tedbirler alınacak.

Enflasyonun yükselmesinde katkı sağlayan tüketim artışlarının, yeni uygulama ile önlenmesi hedefleniyor. Tüketicilere ise darbe kredi kartından geldi. Çalışmaların sonucunda kredi kartı ile alışveriş ve nakit çekimlerinde taksit için sınırlamalar getirileceğine ışık yakıldı.

72811.jpg

KİRA VE KONUT FİYATLARINI ETKİLEYECEK

Program dahilinde en başta kira ve konut fiyatlarının önüne geçilmesi hedefleniyor. Uygulamanın devreye alınmasının ardından büyüme, enflasyon ve işsizlik gibi durumlara dair beklentiler gündeme konu oldu. Bakanlıklar tarafından düzenlenen ve ilerleyen dönemleri kapsayan bu programda, ekonomik büyüklükler ve hedefler işaret edildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN