Türkiye’de geçinemeyenlere yeni fırsat! İsviçre birçok sektör için kapılarını açtı: 103 bin TL maaşa on binlerce işçi alınacak

Türkiye’de geçinemeyenlere yeni fırsat! İsviçre birçok sektör için kapılarını açtı: 103 bin TL maaşa on binlerce işçi alınacak

Dünyadaki en zengin ülkeler arasında yer alan İsviçre, ülkedeki işçi açığını bir türlü kapatamıyor. Yüksek maaş imkanı sunan ülke çareyi yurt dışından işçi almakta buldu. İşte, İsviçre’nin işçi alımı yapacağı sektörler…

Pandemiden sonra büyük işçi sorunu yaşayan İsviçre, çareyi yurt dışından işçi getirmekte buldu. Ülke özellikle sağlık, turizm otelcilik, teknisyen, bilgisayar uzmanı ve mühendislik gibi sektörlerde ciddi sorunlar yaşıyor. Bu sorunlara çözüm üreten İsviçre, dışarıdan 85.000 işçi istihdam edeceğini açıkladı.

Ülkedeki yetkililer, Rusya ile Ukrayna savaşından kaçarak sığınanların da yaşanan açığı kapatmak için yeterli olmayacağını belirtiyor. Öyle ki ülkede şuan 85 bin olan vasıflı işçi açığının yıl sonunda 365 bine çıkabileceği tahmin ediliyor.

BAŞVURULAR NEREYE YAPILACAK?

İsviçre’de çalışmak isteyenler ise nasıl başvuru yapılacağını merak ediyor. İsviçre’nin işçi arayışına öncülük eden DynaJobs ile Adecco gibi iş bulma kurumlarına başvuruda bulunarak, size uygun olan işe başvuruda bulunabilirsiniz.

isvicre-isci-alimi-1.jpg

Ülkeden davet almak için belirli bir dil seviyesinde olmanız, ülkede devlet veya sosyal yardım almadan geçinebileceğinizi kanıtlamanız ve ikamet edecek ev bulmanız yeterli.

MAAŞLAR 103 BİN TL’DEN BAŞLIYOR

Dünyanın en zengin ülkelerinden olan İsviçre’de asgari ücretin saatliği 23 İsviçre Frangı, aylığı ise 4.000 İsviçre Frangı. Yani saatte 596 TL, ayda ise 103.000 TL maaş alma imkanı bulunuyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN