Gelecek Partili Üstün'den iktidara deprem eleştirisi: Deprem için İstanbul'a bir çivi çakılmadı

Gelecek Partili Üstün'den iktidara deprem eleştirisi: Deprem için İstanbul'a bir çivi çakılmadı

Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün, katıldığı programda iktidarın deprem politikasını eleştirdi. "Deprem için İstanbul'a bir çivi çakılmadı" diyen Üstün, "Sayın Erdoğan'ın söylemleri yatay mimari, eylemleri dikey mimari. Bu anlayışla depreme karşı hiçbir önlem alamazsınız." ifadelerini kullandı.

Gelecek Partili Ayhan Sefer Üstün, iktidarın deprem politikasını eleştirdi. Katıldığı bir programda açıklamalarda bulunan Üstün, "Deprem için İstanbul'da çivi çakılmadı. Birçok ilde deprem riski var. Kadere bir şey demiyoruz ama kaderciliği din haline getirmeyin. Ölen ölür kalanlarla biz yolumuza yürürüz mantığıyla olmaz." ifadelerini kullandı.

Üstün'ün açıklamaları şöyle;

"Sakarya'da yakalandım depreme. Depremden ders çıkaran tek il Sakarya. Deprem olduktan sonra 2 yıl inşaat yasağı getirdik. Depremden 3 ay sonra temel atmadık. Zemin etüdü yapıldı ve en sağlam zemin merkezden 180 kilometre aşağıda çıktı. Bir karar aldık ve Sakarya'da 11 metreyi geçen bir bina olmayacak dedik. Sakarya'ya giderseniz yeni yapılan binalar böyledir. Sayın Erdoğan'a baksanız söylemleri yataydır ama eylemleri dikey. Ankara'ya bakın, İstanbul'a bakın bu binalar hangi dönemde yapıldı. Vatandaşı kandırmasınlar. Söylemler yatay eylemler dikey. Bu anlayışla depreme karşı hiçbir önlem alamazsınız. Deprem için İstanbul'da çivi çakılmadı. Birçok ilde deprem riski var. Kadere bir şey demiyoruz ama kaderciliği din haline getirmeyin. Ölen ölür kalanlarla biz yolumuza yürürüz mantığıyla olmaz."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN