Depremin hasarları tek tek sarılıyor! İlk adım atıldı: Binlerce kişi artık burada yaşayacak!

Depremin hasarları tek tek sarılıyor! İlk adım atıldı: Binlerce kişi artık burada yaşayacak!

6 Şubat 2023 tarihinde Kahramanmaraş merkezli deprem ile birlikte can kaybı ve büyük bir yıkım gerçekleşti. Depremin 11. günü ile birlikte açılan yaralar tekrardan sarılmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum başta yer almak üzere, Toki ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü'nden müjdeli haber geldi. 32 bin 500 kişilik barınma için çalışmalar başladı. İşte tüm detaylar...

Depremlerin yarası sarılıyor!

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler sonrasında yaşanan can kaybı ve yıkımın yaraları sarılmaya başlandı. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklama ile birlikte Gaziantep'te bulunan depremzede vatandaşlarımız için TOKİ ve Emlak Konut Genel Müdürlüğü ile el ele verildi.

Müjdesi verilen geçici barınma alanları yığma yapı, konteynerler ve prefabrik yapılardan oluşturulacağı belirtildi. Depremzedeler için geçici barınma alanlarının yapılacağı alana altyapılar düzenlendi.

Zemin düzleştirme çalışmalarının sona ermesiyle birlikte hazırlanan alana konteynırlar kurulmaya başlandı. Gaziantep'in İslahiye ilçesinde 2 bin 264 birimin bulunacağı 2 farklı geçici barınma alanına toplamda 13 bin 500 kişi yerleştirilecek.

depremzedeler-icin-kurulmaya-baslanan-konteyn-15641441-amp.jpg

Temeller atıldı!

Depremzedeleri yerleştirmek için hazırlanan 190 bin metrekare boyutundaki alana çocuk oyun alanları, spor alanları, cami, sosyal tesis, okul, anaokulu, ve sağlık tesislerinin yerleştirileceği duyuruldu. Yüzyılın felaketi olarak adlandırılan Kahramanmaraş merkezli depremler sonrasında Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum etkilenen 10 ilimizi ziyaret ederek koordinasyon toplantılarında yer aldı.

Yapılan toplantılarda yerleşim alanlarının tespit edilmesine dair fikir alışverişinde bulunmaya devam ediyor. Geçici barınma alanlarının yapımı sonrasında kalıcı konutlar için de çalışmaların başladığı müjdesini verdi.

thumbs-b-c-f8057c11256a7d7905acc24fb0630b60.jpg

Yeni yapılar için istişareler sürüyor!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından düzenlenen toplantılarda yeni yerleşim alanları için belediyeler, il yöneticileri, sivil toplum örgütleri, milletvekilleri ve akademisyenler ile birlikte fikir alışverişi yapılıyor. Yeni yerleşim yerlerinin en doğru ve fay hattına doğru uzaklıkta yer almasına dikkat ediliyor. Büyük bir titizlikle yapıldığı belirtilen yeni yapıların bir an önce bitmesi ümit ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN