Elektrikli araç alırken iki kere düşünün! Sahibinden.com'da satışa çıkanların sayısı şok etti. Togg kaçıncı sırada?

Elektrikli araç alırken iki kere düşünün! Sahibinden.com'da satışa çıkanların sayısı şok etti. Togg kaçıncı sırada?

Elektrikli araç almayı düşünenler bu habere dikkat! Elektrikli araç alırken iki kere düşünseniz iyi olur… Sahibinden.com’da satışa çıkan araçların sayısı şok etti. Birçok insan ise TOGG modelinin kaçıncı sırada olduğunu merak ediyor. Peki TOGG kaçıncı sırada? İşte konuya ilişkin detaylar…

Türkiye pazarında tam 8 bin 883 elektrikli araçta satışta. Bu sayının 3 bin 140 adedini ise ikinci el araçlar oluşturuyor. İkinci el araçların arasından en fazla satışa çıkan model Porsche iken sıradaki diğer araçlar ve en çok da TOGG merak ediliyor.

İKİNCİ EL ELEKTRİKLİ ARAÇ SATIŞI ARTIYOR

İkinci el otomobil satışında elektrikli araçların sayısı artmaya başladı. Türkiye, ilk elektrikli araçla 2012 senesinde tanıştı. Son iki yılda ise elektrikli araca talep artarak 48 bin 883 adet elektrikli araba satıldı. İkinci el piyasasındaki elektrikli araç sayısı ise 3 bin 140 adedi buldu.

yeni-proje-2-002.jpg

TOGG, İKİNCİ SIRADA YER ALIYOR

Otomotiv Distribütörleri ve Mobilite Derneği’nden (ODMD) edinilen verilere göre Türkiye’de birinci el kategorisinde en fazla satılan elektrikli araçlar arasında 10 bin 700 adetle Tesla Model Y yer alırken, 9 bin 171 adet satışla ikinci sırada ise TOGG T10X ve 4 bin 498 adet satışla Nissan Qashqai e-Power yer aldı.

Bunların yanı sıra ilan listelerinden derlenen verilere göre ikinci el kategorisinde ilk sırada 367 adetle Porsche marka yer alıyor. İkinci sırada ise 307 adetle Tesla, çüncü sırada 217 adetle BMW, dördüncü sırada 140 adetle Citroen, beşinci sırada ise 55 adetle Mini yer alıyor.

yeni-proje-3-001.jpg

TOGG KAÇINCI SIRADA YER ALIYOR?

Arazi, SUV ve Picup kategorisinde ise 313 araçla BMV listede başı çekerken, onu sırasıyla 143 adetle Mercedes, 131 adetle Volvo, 112 adetle Auidi, 81 adetle Skywell izlerken, 53 adetle TOGG 6’ncı sırada yer aldı.

EN PAHALI ARAÇ 18 MİLYON

İlanlarda yer alan fiyatlara göre en pahalı araç 18 milyon 750 bin lira ile Mercedes Benz olarak karşımıza çıkarken, en ucuz araç ise 111 bin lira ile Regal Reptor K4 serisi olarak karşımıza çıkıyor. Bunların yanı sıra arazi, SUV ve Picup kategorisinde ise en yüksek fiyatlı araba BMV ix serisinden iken en ucuzu ise 395 bin liralık fiyatla Arora marka elektrikli arabalar oldu. TOGG V2 modeli ise 1 milyon 550 bin liralık fiyattan satılıyor.

yeni-proje-4-001.jpg

“ELEKTRİKLİ ARAÇLAR YENİ BİR TEKNOLOJİ”

İkinci el araç satışlarına ilişkin konuşan Cardata Genel Müdürü Hüsamettin Yalçın, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Elektrikli araçlar, benzinli veya dizel araçlara göre hala daha yeni bir teknoloji. Bu nedenle, insanlar henüz elektrikli araçlara alışkın değil ve bu araçların avantajlarını tam olarak anlamamış olabilirler. Daha fazla kullanıcı deneyimi ve bilinirlikle ikinci el pazarı büyüyebilir. Elektrikli araçlar genellikle benzinli veya dizel araçlara göre daha yüksek bir başlangıç fiyatına sahip. Ayrıca, elektrikli araçlar için şarj altyapısı henüz yeterince yaygın değil. Bu nedenle, bazı insanlar elektrikli araçlarını satıyor olabilirler."

YENİ MODELLER FARKLI ÖZELLİKLERLE GELİYOR

Elektrikli araç piyasasındaki değişimden ve gelecek olan modellerden söz eden Yalçın, şunları ifade etti:

“Elektrikli araç teknolojisi hızla gelişiyor. Yeni modeller daha uzun menzile, daha hızlı şarj edilebilirliğe ve daha gelişmiş özelliklere sahip oluyor. Bu nedenle, eski modelleri elden çıkarmak ve yeni ve daha iyisini almak cazip gelebilir. Tesla, Porsche, Mercedes gibi lüks markalar, elektrikli araçlar konusunda öncü. Bu markaların elektrikli modelleri, ikinci elde bile talep görebilir, çünkü insanlar bu markaların kalitesine ve teknolojisine güvenirler.”

Önümüzdeki yıllarda elektrikli araç sayısında daha da artış görüleceğini ve özellikle ikinci el araba piyasasında elektrikli araçların daha çok görüleceğini anlatan Yalçın, “Daha fazla insan elektrikli araçların çevre dostu ve düşük işletme maliyetleri sunduğunu anladıkça, bu pazarın büyümesi bekleniyor. Ayrıca, şarj altyapısının yaygınlaşması da ikinci el elektrikli araç satışlarını teşvik edebilir.”

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN