EPGİS'den akaryakıt açıklaması! Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme

EPGİS'den akaryakıt açıklaması! Akaryakıt fiyatlarında flaş gelişme

Kahramanmaraş başta olmak üzere 10 ilde meydana gelen deprem sonrası tüm Türkiye'de hayat durma noktasına kadar geldi. Binlerce kişi ölürken 20.000'den fazla sivil yaralandı. Enkaz altında yüzbinlerce insan ise kendilerine yapılacak yardımlarla kurtarılmayı bekliyorlar.Tüm bu gelişmeler yaşanırken araç sahipleri akaryakıt fiyatlarının güncel durumunu araştırıyorlar.

Türkiye, Kahramanmaraş'ta depremle sarsıldı. Kahramanmaraş'ta 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler 10 eyalette birden hissedildi. Tüm bunların yaşanmasıyla birlikte araç sahiplerinin akaryakıt fiyatlarının güncel durumunu sorguladıkları görüldü. Gündeme "Bugün benzin ve motorin fiyatları ne kadar?" soruları gelmeye başlarken 8 Şubat 2023 Perşembe günü güncel benzin ve motorin fiyatlarının detaylarını haberimizde sizler için derledik..

EPGİS'TEN AKARYAKIT FİYATLARI HAKKINDA AÇIKLAMA

Kahramanmaraş depremi sonrası akaryakıt fiyatlarına ilişkin beklenen açıklama EPGİS'teki yetkililer tarafından yapıldı. EPGİS tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Kamuoyuna Duyuru Ülkemizin 10 il ve ilçesinde meydana gelen depremin etkisiyle, yoğun taleplerden dolayı bazı istasyonlarda akaryakıt tükendi, bazı istasyonlarda yer altı depoları ve bağlantı noktaları çöktü. Yakıtı biten istasyonlara hızlı bir şekilde yakıt ikmali yapılır. Öte yandan hasar gören istasyonlarda onarım çalışmaları sürüyor. Bu sorunlar en kısa sürede çözümlenecektir. Türkiye'de hiçbir şekilde akaryakıt sorunu yoktur. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz."

EPGİS'den akaryakıt açıklaması

EPDK'DAN DA BENZER AÇIKLAMA

Öte yandan EPDK, depremden etkilenen tüm servis istasyonlarının otomasyonuna ilişkin kanundan doğan yükümlülüklerin 30 gün ertelendiğini belirterek şu ifadelere yer verildi:

"İlgili tüm akaryakıt dağıtıcı ve bayi birlikleri ile görüşüldü, deprem bölgesi e akaryakıt ikmali sorununun yaşanmaması için her türlü tedbir alınmış olup, bu süreç Başkanlığımızca titizlikle takip edilmektedir.

Ayrıca sismik bölgelerde elektrik kesintilerinin yaşanmaması ve olası bir kesinti durumunda sorunların hızlı bir şekilde çözülmesi için ilgili tüm dağıtım ve tedarik şirketleri ile toplantılar yapılmaktadır.

Bölgedeki OSB'lerin tedarik şirketleri, jeneratörler ve aynı zamanda enerji şirketlerinin ön ödeme, balanssızlık ve garanti konusundaki tüm yükümlülükleri 30 gün süreyle ertelendi."

8 ŞUBAT 2023 PERŞEMBE BEZİN, MOTORİN VE LPG FİYATLARI

İSTANBUL AKARYAKIT FİYATLARI

İstanbul Anadolu yakası benzin: 21,06 TL

İstanbul Anadolu Yakası motorin: 21,47 TL

İstanbul Anadolu Yakası LPG: 11,64 TL

İstanbul Avrupa Yakası benzin: 21.09 TL

İstanbul Avrupa Yakası motorin: 21,47 TL

İstanbul Avrupa Yakası LPG: 11.90 TL

ANKARA AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 21.31 TL

Motorin: 21,75 TL

LPG: 11,90 TL

İZMİR AKARYAKIT FİYATLARI

Benzin: 21.25 TL

Motorin: 21,82 TL

LPGı: 11,65 TL

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN