Evinizin birkaç köşesine koyun, farkı görün! İşte evdeki karıncalardan kurtulmanın en pratik ve doğal yolu...

Evinizin birkaç köşesine koyun, farkı görün! İşte evdeki karıncalardan kurtulmanın en pratik ve doğal yolu...

Karıncalardan kurtulmak için doğal bir yöntem mi arıyorsunuz? Tam yerindesiniz. Evinizi kimyasal ilaçlarla zehire boğmadan sadece karıncaları kaçıracak bir koku sayesinde bu sorunu kolaylıkla çözebilirsiniz...

Bahar ve yaz aylarının habercisi sadece çiçek açmış ağaçlar değil... Bir de evi saran karıncalar var! Sofrayı kaldırmanıza kalmadan ekmek kırıntılarını taşıyan, şekerli tüm gıdaları engel tanımadan esir alan ve sadece mutfağı değil tüm evi saran bu davetsiz misafirlerden -kim bilir belki de belki mekanın sahibi demek lazım- onların kılına bile zarar vermeden kurtulmanızı sağlayacak bir formülle karşınızdayız...

tarcin.jpg

KARINCALARDAN KURTULMANIN DOĞAL YÖNTEMİ

Bu formül hem doğal, hem de basit. Tek bir malzemeyle karıncaları evinizden uzaklaştırabilirsiniz: Tarçın!

Tarçın kokusu karıncaları uzak tutuyor. Üstelik onlar bu kokuyu almakta bizden daha iyi. Bu yüzden evi tarçın kokusuna boğmadan da etkili bir çözüm elde etmiş oluyorsunuz.

Bu mis kokulu ve lezzetli baharat, karınca uzaklaştıran malzemelerden bir diğeri olan nane yağı gibi bir yüksek ve keskin kokusuyla karıncaların koku almasını engelliyor. Dış dünyayla iletişimini kokular vasıtasıyla kuran karıncalar için bu tür kokular ortamı yaşanmaz kılarak göç etmelerini sağlıyor. Böylece onları öldürmeden başka alanlarda yaşamalarını sağlamış oluyorsunuz.

karinca2.jpg

TARÇIN KARINCALARI KOVMAK İÇİN NASIL KULLANILIR?

Toz tarçını özellikle karıncaların yuvası olabilecek alanlara yakın yerlere serpiştirebilirsiniz. Onun dışında çöp bidonlarının arkasına, çatlakların etrafına pencere ve kapı pervazlarına serpmeniz de geçiş yollarını ve onları çeken besinlerin kokusunu bloke etmeye yardımcı olur.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN