İstanbul depremi için yeni rota açıklandı! Ünlü profesör duyurdu: O bölgeyi vuracak

İstanbul depremi için yeni rota açıklandı! Ünlü profesör duyurdu: O bölgeyi vuracak

Kahramanmaraş'ta yaşanan yıkımın ardından, beklenen büyük İstanbul depremi tekrar konuşulmaya başlandı. Deprem uzmanı Prof. Dr. Ahmet Ercan, bu konuda endişe veren bir açıklama yaptı. Detaylar haberimizde...

6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli yaşanan ve 11 ilde büyük yıkıma sebep olan depremlerin ardından, İstanbul'da beklenen büyük deprem yeniden gündemde. Bu durum vatandaşları endişelendirirken, konuyla ilgili uzman isimler sık sık açıklamalarda bulunuyor ve yetkililere çağrıda bulunuyor.

DEPREM RİSKİ YÜZDE 65

2

Deprem uzmanı Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan da deprem tahminleriyle sık sık gündeme gelen bir isim. Prof. Dr. Ercan, sosyal medya hesabından yaptığı son dakika açıklamasında İstanbul için beklenen büyük depreme değindi. İstanbul'un 18 milyonluk nüfusunun 8 milyonunun deprem riskinin yüzde 35 olduğu Anadolu Yakası'nda yaşadığını belirtti.

Prof. Dr. Ahmet Ercan, açıklamasında yüzde 65 deprem riski bulunan Trakya Yakası'nda ise 10 milyon kişinin yaşadığını ve depremin Marmara Denizi'nin Trakya kıyılarına yakın bir bölgede gerçekleşeceğini ifade etti.

Daha önce de beklenen İstanbul depremiyle ilgili yaptığı açıklamalarla dikkat çeken Ahmet Ercan, geçtiğimiz günlerde Twitter hesabından yaptığı bir başka açıklamada da depremin Kuzey Marmara bölgesinde meydana geleceğini ve yapılarda öncelikle kuzeybatı, ardından doğubatı doğrultusunda sarsıntıya neden olacağını belirtmişti.

Prof. Dr. Ercan, açıklamasında en fazla yıkımın Avrupa Yakası'nda, dere içlerinde ve deniz kıyılarında olacağına vurgu yaptı.

Ahmet Ercan'ın bu açıklamasıyla birlikte vatandaşlar ve yönetim arasında çözümün ortak hareket etmek olduğunu vurgulayan Ercan, "Eğer eviniz 24 yıldır yenilenmediyse, üzgünüm, o sizin tercihinizdir" şeklinde ifadeler kullanarak açıklamasını tamamladı.

Bu açıklamalar, İstanbul'da yaşayanları deprem gerçeğiyle bir kez daha yüzleşmeye çağırırken, deprem önlemlerinin ve binaların güçlendirilmesinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN