Türk sinemasından 11 film ‘Altın Koza’ için yarışacak

Türk sinemasından 11 film ‘Altın Koza’ için yarışacak

Bu yıl 30’uncusu düzenlenen Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin merakla beklenen Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri belli oldu. Festivalde bu yıl 11 yapım, Altın Koza Ödülleri için jüri karşısına çıkacak.

Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından 18-24 Eylül arasında gerçekleştirilecek olan 30. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’nin Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın finalistleri açıklandı. 18 kategoride Altın Koza Ödülleri’nin sahiplerini bulacağı yarışmaya 45 yapım başvurdu. Sinema yazarı-senarist Burak Göral, sinema yazarı Burçin S. Yalçın, sinema yazarı-akademisyen Janet Barış, yönetmen-senarist Hakan Haksun ve akademisyen Dr. Tuğçe Keleş’ten oluşan seçici kurul 11 yönetmenin filminde karar kıldı.

Alpgiray M. Uğurlu ‘nun ‘Açık Kapılar Ardında’ , Umut Evirgen’in yönettiği ‘Annesinin Kuzusu’, Eylem Kaftan’ın ‘Bir Gün, 365 Saat’, Fikret Reyhan’ın ‘Cam Perde’, Tufan Şimşekcan’ın ‘Ceylin’, Tunahan Kurt’un ‘Karganın Uykusu’, Büşra Bilginer’in ‘Kıyıda’, Esra Saydam ve Malik Isasis’in ‘Öte’, Umut Subaşı’nın ‘Sanki Her Şey Biraz Felaket’, Aslıhan Ünaldı‘nın ‘Suyun Üstü’ ve Filiz Kuka’nın ‘Yüzleşme’ filmleri bu yıl Adana’da yarışma heyecanı yaşayacak. Yarışacak filmler arasında yer alan Kaftan’ıniki genç kadının uğradıkları tacizin ardından istismarcılarıyla yüzleşme hikayesini anlattığı filmi Saraybosna’nın resmi yarışma programında yer alan Türkiye yapımı tek Türk filmi olmuştu.

Altı yapımın, yönetmenlerin ilk filmi olmalarıyla dikkatleri üzerine çektiği yarışmada aynı zamanda, altı filmin dünya prömiyeri, iki filmin ise Türkiye prömiyeri gerçekleşecek. En İyi film Ödülünün 500 bin TL olduğu Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nda tüm kategorilerde toplam 1 milyon 60 bin TL tutarında ödül verilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN