Belediye başkanına tacizden uzaklaştırma cezası: Tehditleri devam ediyor

Belediye başkanına tacizden uzaklaştırma cezası: Tehditleri devam ediyor

Zonguldak Gülüç Belediye Başkanı Gökhan Mustafa Demirtaş'a, iki kadın personele tacizde bulunduğu iddiasıyla hakkında ikinci kez uzaklaştırma kararı verildi. Uzaklaştırma kararının ardından Demirtaş'ın tehditlerine devam ettiğini belirten kadınlar, yaşadıklarını videoya çekip sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Gülüç Belediyesi’nde çalışan Duygu K. ve Nur Y., belediye başkanının tacizine uğradıklarını belirterek suç duyurusunda bulundu. Demirtaş hakkında verilen uzaklaştırma kararı sonrası baskının arttığını belirten iki kadın, yaşadıklarını videoya çekip sosyal medyada paylaştı.

İKİ FARKLI KADINA TACİZDE BULUNDU

İddiaya göre, Gökhan Mustafa Demirtaş, 2017 yılında belediyeye işe aldığı iki kadına farklı tarihlerde tacizde bulundu.

Halk TV'de yer alan habere göre, Duygu K., Demirtaş hakkında taciz iddiasıyla Ereğli Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulundu. Ayrıca Duygu K., yaşadıklarını AK Partili Zonguldak Milletvekilleri Hamdi Uçar ve Ahmet Çolakoğlu'na anlattı.

Bu dönemde, Gülüç Belediyesi AK Parti Kadın Kolları Başkanı ve aynı zamanda belediye meclis üyesi olan Ferihan Şenol, taciz iddiaları karşında Belediye Başkanı Demirtaş hakkında işlem yapılmadığı için partisinden istifa etti.

UZAKLAŞTIRMA KARARINA RAĞMEN TEHDİTLERE DEVAM EDİYOR

Taciz ve tehdidin devam etmesi üzerine Duygu K., ve Nur Y., 22 Şubat 2023 tarihinde Ereğli Aile Mahkemesi'ne başvurarak Gökhan Mustafa Demirtaş hakkında iki ay süreyle uzaklaştırma cezası aldı. Ancak uzaklaştırma kararına rağmen bu süreçte de tehditlerin devam ettiğini öne süren Duygu K. ve Nur Y., aynı mahkemeden bu kez üç ay uzaklaştırma cezası aldı.

Belediye başkanı hakkında alınan uzaklaştırma kararı sonrasında baskı ve mobingin arttığını belirten kadınlar, video çekerek sosyal medyadan paylaştı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN