Dünya Kupası yetmedi: Zirvede yine Brezilya var

Dünya Kupası yetmedi: Zirvede yine Brezilya var

Katar’da oynanan 2022 Dünya Kupası’nı alan Arjantin, FIFA’nın güncellenmiş dünya sıralamasında çeyrek finalde elenen Brezilya’nın ardından ikinci sırada yer aldı.

Dünya Kupası'nı kazanmak, Arjantin'i FIFA dünya sıralamasında zirveye çıkarmak için yeterli olmadı. Brezilya, Hırvatistan’a çeyrek finalde mağlup olmasına rağmen, son yıllarda FIFA'nın hesaplamasını etkileyen maçlardan iyi puan aldı.

BİR GALİBİYETİ OLAN BELÇİKA DÖRDÜNCÜ

Efsane finalin ardından kupayı alan Arjantin bir sıra yükselerek ikinci sıraya yerleşti ve finalden mağlup olan Fransa da bir sıra yükselerek üçüncü oldu. Belçika, Katar'da sadece bir maç kazanmasına ve grup aşamasından çıkamamasına rağmen iki sıra gerileyerek hala dördüncü sırada yer alıyor.

FAS PERİ MASALINDA

Çeyrek finalde mağlup olan İngiltere beşinci ve Hollanda ise altıncı sırada yer alıyor. Yarı finalde Arjantin’e mağlup olan Hırvatistan ise beş sıra yükselerek yedinci sıraya yerleşti. Önceki Avrupa turnuvasında kupayı alan İtalya, Dünya Kupası'na katılamamasına rağmen sekizinci sırada yer alıyor.

2022 Dünya Kupası’nı peri masalında geçiren Fas, tarihi yarı finalde Fransa’ya 2-0 mağlup oldu, ancak FIFA sıralamasında 11 sıra yükselerek 11. sırada kendisine yer buldu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN