Akaryakıtta tabela yine değişti! Araç sahipleri toplu taşımaya yöneldi... 1 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları

Akaryakıtta tabela yine değişti! Araç sahipleri toplu taşımaya yöneldi... 1 Ağustos güncel akaryakıt fiyatları

Dünya genelinde ekonomik bir buhrana neden olan Rusya-Ukrayna savaşı en çok da brent petrol fiyatlarında dalgalanmalara neden oldu. Bu doğrultuda benzin ve motorin fiyatlarında zam haberleri son günlerde peş peşe geliyor. Araç sahipleri ise her gün “yeni bir zam var mı?” sorusunun yanıtını arıyor. Peki 1 Ağustos’ta benzin ve motorine zam geldi mi? 1Ağustos güncel benzin ve motorin fiyatları ne kadar? Detayla haberimizde…

Dövizdeki dalgalanmalar ve brent petrol fiyatlarındaki artışlar sonrasında araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarının güncel durumunu araştırmaya başladı.

1 AĞUSTOS BENZİN VE MOTORİN FİYATLARINA ZAM GELDİ Mİ?

Motorin fiyatlarına bugün itibari ile 1.07 lira zam yapıldı. Yeni belirlenen fiyat bugünden itibaren geçerli olacak

benzin2.jpg

Yapılan son zam ile beraber motorinin fiyatı İstanbul’da 36,42 lira, Ankara’da 36,9 lira, İzmir’de ise 37,8 lira olarak güncellendi.

BENZİNE ZAM YOK

Milyonlarca vatandaş benzin fiyatlarında değişiklik olup olmadığını merak ediyor. Motorine gelen zammın ardından benzine de zam gelmesi beklenirken benzin fiyatlarında bir değişiklik yapılmadı.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIR?

Türkiye’de akaryakıt fiyatlarının hesaplanma işlemi yapılırken Gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve EPDK payı ekleniyor. Bunun ardından KDV hariç rafineri satış fiyatı elde ediliyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken de Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip ediliyor. Eğer ki belli bir oranda fiyat değişim farkı var ise gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN