Dolar kurunda tansiyon yükseldi! Doları olan mutlu, olmayan pişman: Yeni rekor için tarih verildi

Dolar kurunda tansiyon yükseldi! Doları olan mutlu, olmayan pişman: Yeni rekor için tarih verildi

Dolar kurunda sıcak gelişme! FED faiz kararı sonrası yükselişe geçen dolar yeni günün sabahında 19,50 TL seviyesini aşmış durumda. Yatırımcılar dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ederken iç piyasalarda gözler seçime çevrilmiş durumda. Seçimin piyasalara olan etkisi tartışılırken uzmanlardan peş peşe açıklamalar geldi. Dolarda yeni rekor için tarih verildi! Doları olan mutlu olmayan bin pişman! Bu seviyeyi ilk defa duyacaksınız. İşte doları bekleyen yeni zirve...

Türkiye adım adım seçimlere doğru gitmekte. Piyasaların gözü kulağı seçim sonuçlarına çevrilmiş durumda. Yatırımcılar ise dolar kurunda yaşanan son dakika gelişmelerini yakından takip ederken beklenen açıklama geldi. Dolar kurunda tansiyon yükseldi! FED faiz kararı öncesi bomba yorum. Analistler beklenen senaryoyu tek tek açıkladı. Yeni rekor için tarih verildi! Doları olan mutlu, olmayan pişman. Peki 10 Mayıs 2023 Dolar kuru ne kadar oldu? Dolar - Euro Kaç TL? İşte küresel ve iç piyasalarda döviz kurlarında son durum.

DOLARDA FİTİL ATEŞLENDİ

Ünlü analist ve ekonomist Buffett'tan flaş dolar açıklaması. Tahttan kimse indiremeyecek! Türkiye'de yapılacak olan 14 Mayıs seçimleri öncesi yabancı finans kuruluşlarından ekonomik senaryolar gelmeye devam ediyor. Warren Buffett rezerv para olarak ABD dolarının yerini alacak başka bir para birimi olduğuna inanmadığını söyledi ve bombayı patlattı.

Dolar hakkında çıkan iddialara yanıt veren Buffett, ABD dolarının yerini alacak baş bir rezerv para biriminin olmadığını söyledi.

jhhjhj-38.jpg

Dünyanın en büyük yatırım holdinglerinden biri olan Berkshire Hathaway’in Başkanı Warren Buffett, hissedarların katıldığı yıllık toplantıda önemli açıklamalarda bulundu. Buffett, “Bankalar daha fazla baskıyla karşılaşabilir ancak mevduatlar güvende olacaktır. Ekonomik faaliyetler yavaşladıkça şirketlerin kazançları da zayıflayacak” ifadelerini kullandı.

YENİ REKOR İÇİN TARİH VERİLDİ!

Türkiye'de yatırımcılar seçim sonrası doların ne kadar olacağına dair uyarıları yakından takip etmeye devam ediyor. Peki seçimden sonra dolar ne kadar olacak? Beklenen açıklama geldi. PMorgan’ın ekonomistleri ‘Türkiye Stratejisi – Seçim sonrası senaryolar’ başlıklı bir rapor hazırladı ve olası rekor seviyeleri açıkladı.

hjjhhj-55.jpg

Banka ekonomistleri tarafından hazırlanan Avrupa, Orta doğu ve Afrika (CEEMEA) Strateji Raporu’nda yer alan değerlendirmeye göre, Türkiye’nin ortodoks ekonomi politikalara tam olarak dönmesi durumunda dolar/TL’nin yıl sonunda 25 seviyesinde fiyatlanacağı öngörüldü. Ortodoksluğa ılımlı dönüş senaryosunda ise TL’nin daha zayıf seyredeceği ve dolar/TL’nin yıl sonunda 25 yerine 30 seviyesinde olacağı belirtildi.

10 MAYIS 2023 DOLAR KURU NE KADAR?

Dolar son kapanışını 19.5173 TL TL'den yaptı. Dolar/TL kuru alış fiyatı 19.5150 liradan, satış fiyatı ise 19.5197 liradan işlem görüyor.

EURO KAÇ TL?

Yüzde 1-14'lük bir değişim yaşayan euro ise bugün yukarı ibreyi gösteriyor. Bir önceki kapanışını 21.4144 TL'den yapan euro şu anda 21.4109 TL alış ve 21.4179 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN