Özgür Demirtaş yine haklı çıktı! 'N' oldu' diye paylaştı: Asgari ücret zammıyla ilgili şoke eden gelişme...

Özgür Demirtaş yine haklı çıktı! 'N' oldu' diye paylaştı: Asgari ücret zammıyla ilgili şoke eden gelişme...

Türkiye ekonomisine dair yaptığı açıklamalar ile viral olan ekonomi profesörü Özgür Demirtaş, bir isabetli tahminde daha bulundu. 2023 yılının ikinci yarısında ara zam alan asgari ücret hakkında açıklamalarda bulunan uzman isim "N'oldu" ifadeleriyle paylaşımını hatırlattı. İşte tüm detaylar...

Ülkemizde sürekli olarak yükselen enflasyon hakkında açıklamalarda bulunan Özgür Demirtaş, bir tahminde bulunmuştur. Tahminin tutmasıyla birlikte sosyal medyada yeni bir paylaşım ile viral oldu.

ASGARİ ÜCRET ERİDİ

Türk Lirası'nın değer kaybetmeye devam etmesiyle birlikte, vatandaşların zor durumda olduğunu belirtiyor. Geçtiğimiz günlerde yaşanan Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu'na (DİSK) bağlı olan Birleşik Metal - İş Sendikası Sınıf Araştırma Merkezi (BİSAM) Temmuz ayına ait 2023 yılı açlık ve yoksulluk sınırlarını paylaştı.

Yeni paylaşılan rapordaki rakamların ise asgari ücreti aştığı görüldü. Raporda en dikkat çeken tarafın ise açlık sınırının 11 bin 525 TL'ye yükselerek asgari ücreti aştığı dikkatleri çekti. Bu durum ise Özgür Demirtaş'ın paylaşımını hatırlattı.

0x0-evde-bakim-maasi-yatan-iller-16-ocak-2023-evde-bakim-maasi-ne-zaman-yatacak-ne-kadar-oldu-1673839089627-1.jpg

AÇLIK SINIRININ ALTINDA KALDI

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, yaptığı paylaşım ile birlikte asgari ücretin 2.5 ay içerisinde açlık sınırının altında yer alacağını belirtmişti. Asgari ücretin açlık sınırının altına düşmesiyle birlikte paylaşımının doğru çıktığını ifade etti.

Özgür Demirtaş, 20 Haziran tarihinde yaptığı paylaşımda, "Hesaplarıma göre: Asgari Ücret 2.5 ay içinde AÇLIK sınırının altına düşecek. Üzgünüm. Gerçekleşince tekrar konuşuruz… Elbette artışa sevindim… Ancak Doğru Ekonomi Politikaları kullanılarak bu kısır döngüden çıkılmasını dilerim.” sözlerine yer vermişti.

para-tl-200-tl-2.webp

ÖZGÜR DEMİRTAŞ HAKLI ÇIKTI

Asgari ücret açlık sınırının altına düşmesiyle birlikte 20 Haziran tarihinde yaptığı paylaşım viral oldu. Tahminlerinde haklı çıkan Prof. Dr. Özgür Demirtaş, geçmiş günlerde yaptığı paylaşımı alıntılayarak, "N’oldu? Anlık Asgari Ücret: 11.402 Anlık Açlık Sınırı: 11.525…" paylaşımında bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN