Bayram öncesi milyonlarca kişiye 1000 TL ek ödeme! Hesaplara yatırılmaya başladı: Bin lira zamlı ödenecek!

Bayram öncesi milyonlarca kişiye 1000 TL ek ödeme! Hesaplara yatırılmaya başladı: Bin lira zamlı ödenecek!

Dar gelirli vatandaşlara yapılan sosyal destek ödemeleri zamlandı. Peki hangi ödemelere 1000 TL zam yapıldı? Ne zaman yatacak? Tüm detaylar haberimizde.

İhtiyaç sahibi vatandaşların Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı aracılığıyla aldığı ödemeler merakla araştırılıyor. Peki maaşların zamlı halleri ne kadar oldu? Başvuru şartları nedir? Kimler faydalanacak? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

ÖDEMELER ZAMLANDI

Sosyal destek ödemeleri kapsamında hak sahiplerine düzenli olarak ödenen evde bakım maaşlarına 1000 TL zam yapıldı. 2023 senesi başında maaşlara yapılan zam doğrultusunda artış gösteren ödemeler 4 bin 336 TL oldu. Evde bakım maaşları hak sahiplerinin hesaplarına her ayın 15'inden itibaren yatmaya başlıyor ve ödemeler illere göre yapılıyor.

Evde Bakım Maaşları

Evde bakım maaşlarının yatıp yatmadığı ile ilgili sorgulama e-Devlet sistemi üzerinden arama kısmına Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama yazdıktan sonra yapılabiliyor. Aynı zamanda Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme alan vatandaşlar telefonlarının mesaj bölümünden 4737 numarasına BAKIYE yazıp göndererek sorgulama yapabiliyor.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN