Japonların mucize içeceğinin sırrı çözüldü! Meğer bardak bardak bundan içiyorlarmış... İçenin enerjisi tükenmiyor

Japonların mucize içeceğinin sırrı çözüldü! Meğer bardak bardak bundan içiyorlarmış... İçenin enerjisi tükenmiyor

Zeki ve çevik bir toplum olarak bilinen Japonların o sırrı çözüldü! Meğer bu kadar akıllı ve enerjik olmalarının nedeni bu içecekmiş… Hastalıklarla savaşan bu içecek aynı zamanda vücudun daha enerjik olmasını sağlıyor. Öyle ki içenin resmen enerjisi tükenmiyor.

Bağışıklık sisteminin güçlenmesi ve hastalıklardan korunmak için sağlıklı beslenmek olmazsa olmaz bir konudur. Dolayısıyla sağlıklı yaşam sürmek isteyenler doğal besinlerde çare arıyor. Japonlarda aynı düşünce ile düzenli olarak bu çayı tüketiyor. Bahsi geçen bu çay sağlığa faydalı olmasının yanı sıra aynı zamanda daha enerjik olmaya yarıyor.

HASTALIKLARDAN KORUNMANIN YOLU BU ÇAYDAN GEÇİYOR

Japonca'da soba çayı veya 'soba-cha' olarak da bilinen karabuğday çayı, isminin aksine karabuğday buğdayıyla bir akrabalığı yok. Dolayısıyla gluten içermediği için gluten hassasiyeti olanlar tarafından da gönül rahatlığıyla tüketiliyor.

Taneye benzeyen bir tohum olan karabuğday, besleyici olmasının yanı sıra içerisinde bulunan antioksidanlar sayesinde vücuttaki kirli kanı temizliyor. Genellikle un ve erişte gibi farklı gıdalarda kullanılırken zayıflamak için de sıklıkla tercih edilen bir içecek. Ülkemizde çoğunlukla Bilecik bölgesinde kullanılmasıyla beraber birçok şeye faydalı.

yeni-proje-1-001.jpg

KRONİK HASTALIKLARDA KULLANILIYOR

İçerisinde bulunan güçlü bileşenler sayesinde oldukça faydalı olan bu çay, rutin ve quercetin gibi antioksidanlarla doludur. Bahsi geçen bu antioksidanlar, vücutta bulunan zararlı serbest radikallere karşı savaşır. Bu sayede de kronik hastalıkların görülme olasılığını en aza indirir.

yeni-proje-2-001.jpg

KALP SAĞLIĞI İÇİN ÖNEMLİ

Çağımızın en büyük sorunlarından biri olan kalp sağlığı için de tüketilen karabuğday çayı, içerisinde bulundurduğu bileşenler sayesinde kalp rahatsızlıkları ile savaşır. Bunu kan basıncınızı düşürerek, kötü kolesterolü keserek ve kan damarlarınızın daha iyi çalışmasını sağlayarak yaparlar.

yeni-proje-3-001.jpg

KİLO VERMEK İÇİN KULLANILIYOR

Kilo vermek isteyen kişilerin sıklıkla tercih ettiği bu çay, kalorisinin az olmasından dolayı tüketiliyor. Öte yandan lezzetli olması da kolay tüketilmesini sağlıyor.

KAN ŞEKERİNİ DÜZENLİYOR

Yapılan bazı bilimsel araştırmalar, karabuğday çayının kan şekerini düzenlediğini ortaya koydu. Dolayısıyla hem diyabet hastalarının hem de diyabete yakalanma riski fazla olan kişilerin tüketebileceği bir içecektir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN