Twitter'a girenler şoka uğradı! Büyük değişikliğe gidildi: O logo artık yok!

Twitter'a girenler şoka uğradı! Büyük değişikliğe gidildi: O logo artık yok!

Sosyal medya platformu Twitter'ın logosunda yapılan değişiklik, kullanıcılar arasında merak uyandırdı. Twitter kullanıcıları şaşkınlıkla karşıladı: Twitter logosu değişti mi? İşte detaylar...

Sosyal medya platformu Twitter'ın logosunda yapılan değişiklik, kullanıcılar arasında merak uyandırdı. Twitter logosu Doge Coin ile değiştirilerek büyük bir sürpriz yarattı.

DOGECOIN NEDİR?

dogecoin

Anlık, eğlenceli ve geleneksel bankacılık ücretlerinden muaf bir ödeme sistemi kurmaya karar veren yazılım mühendisleri Billy Markus ve Jackson Palmer tarafından icat edilen Dogecoin, popüler bir internet meme’i olan Shiba Inu cinsi köpeğin fotoğrafını kullanarak logosunu oluşturmuştur. Litecoin tabanlı bir elektronik para birimi olan Dogecoin, hızlı bir şekilde kendi internet topluluğunu geliştirerek 28 Ocak 2021'de 5,4 milyar ABD doları tutarında bir piyasa değerine ulaşmıştır.

Twitter logosunda yapılan bu değişiklik, birçok kullanıcının ilgisini çekti. Twitter kullanıcıları, logo değişikliği ile ilgili farklı yorumlar yaparken, bazıları bu değişikliği olumlu bulurken, bazıları ise eski logonun daha iyi olduğunu savundu.

DOGECOIN'İN ORTAYA ÇIKIŞI

dogecoin

Dogecoin, eşler arası (peer-to-peer) bir kripto para oluşturma amacıyla yola çıkan Portland, Oregon'dan IBM yazılım mühendisi Billy Markus ve Adobe yazılım mühendisi Jackson Palmer tarafından Bitcoin'den daha geniş bir demografiye ulaşabilme ümidiyle icat edildi. Yaratıcıları ayrıca Dogecoin'i diğer kripto paraların tartışmalı tarihinden uzaklaştırmak istediler.

DOGECOIN'İN YARATICILARI

Billy Markus ve Jackson Palmer, Dogecoin'in yaratıcıları olarak bilinmektedirler. Palmer, o dönemde Sidney'deki Adobe Systems'ın Pazarlama Departmanında çalışmaktaydı ve Dogecoin fikrini gerçeğe çevirmesi ile bilinmektedir. Markus ise Dogecoin'in protokolünü o zamanki mevcut kripto para birimleri, Luckycoin ve Litecoin temelinde tasarlamıştı.

DOGECOIN'İN ÇIKIŞI VE ÇÖKÜŞÜ

dogecoin

Dogecoin resmi olarak 6 Aralık 2013'te piyasaya sürüldü ve ilk 30 gün içinde Dogecoin.com'ı bir milyondan fazla kişi ziyaret etti. 19 Aralık 2013'te Dogecoin 72 saat içinde yaklaşık yüzde 300 değer kazanarak milyarlarla ölçülen bir günlük hacim ile US$0.00026'dan $0.00095'e yükseldi. Ancak bu büyüme, Bitcoin ve diğer birçok kripto para biriminin Çin'in, Çin bankalarının Bitcoin ekonomisine yatırım yapmasını yasaklama kararından sarsıldığı bir dönemde gerçekleşti. Üç gün sonra Dogecoin %80 oranında değer kaybetti. Bunun sebebi ise o sırada Dogecoin madenciliği yapmak için gereken az miktarda bilgi işlem gücünden yararlanan büyük madencilik havuzları nedeniyleydi.

DOGECOIN'İN DEĞER ARTIŞI

dogecoin

Ocak 2021'de Dogecoin'in değeri Reddit kullanıcılarının ilgisi sonucu olarak 24 saat içinde %800'ün üzerinde arttı. 'GameStop short squeeze' olayları ve Elon Musk'ın Dogecoin'e atıfları da bu değer artışına katkıda bulundu.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN