Bu çorbayı yaptıysanız ana yemeğe bile gerek yok! İşte doyurucu mantılı köfte çorbası tarifi

Bu çorbayı yaptıysanız ana yemeğe bile gerek yok! İşte doyurucu mantılı köfte çorbası tarifi

Mantılı köfte çorbası, sofralarınıza sıcaklık ve lezzet getirecek harika bir seçenek! Hem yapımı kolay hem de tadıyla herkesi mest edecek bir tarif. Şimdi bu lezzeti denemek için mutfağa koşma vakti geldi!

Türk mutfağının zengin mirası içinde yer alan bir lezzet, özellikle soğuk kış günlerinde insanı içten ısıtan mantılı köfte çorbası, hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, geleneksel tarifiyle damakları şenlendiriyor.

Mantılı köfte çorbası, Türk mutfağının köklü geçmişine dayanan ve yıllar içinde farklı bölgelerde farklı lezzetlere bürünen bir çorba çeşidi olarak karşımıza çıkıyor. Özellikle Anadolu'nun çeşitli yörelerinde kendine özgü dokusu ve lezzetiyle bilinen bu çorba, birçok evde özel günlerde veya günlük sofralarda sıkça tercih ediliyor. İşte bu enfes lezzetin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı haşlanmış nohut

1 su bardağı hazır mantı

1 adet soğan

2 diş sarımsak

1 yemek kaşığı domates salçası

Tuz, karabiber, nane

Sıvı yağ

4.5 su bardağı su

Köftesi için:

200 gr kıyma

1 adet rendelenmiş soğan

1 adet yumurta

2 diş sarımsak

Galeta unu veya bayat ekmek içi

Tuz, karabiber, kimyon, toz biber

1 yemek kaşığı un (köfterin üzerine koymak için)

Köfteleri kızartmak için:

Sıvıyağ

maxresdefault.jpg

YAPILIŞI

Öncelikle köfteyi yapmakla başlayın. Bunun için uygun bir kapta köfte malzemelerini ekleyip güzelce yoğurun. Köftelerin dinlenmesi için kabın üzerini streç filmle kapatıp buzdolabında yarım saat kadar dinlendikten sonra misket gibi yuvarlayın. Köftelerin birbirine yapışmaması için bira un serpin. Şimdi de köfteleri kızartmaya başlayın. Bunun için uygun bir tavaya sıvıyağı koyup kızdırın. Köfteleri hafif bir şekilde kızartın. Tencereye sıvıyağını alın. Üzerine rendelenmiş soğanı ekleyip kavurun. Ardından rendelenmiş sarımsağı, salçayı ve baharatları ekleyin. Daha sonra üzerine sıcak su ilave edin. Şimdi de haşlanmış nohutu ve mantıları ekleyip karıştırın. Mantıların pişmesini yakın hafif kızarttığımız köfteleri de ekleyin. Mantılar pişince yemeğiniz hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN