Kışın evinizden bu çorba eksik olmayacak! Şimdi lezzet hem şifa: İşte damak çatlatan elmalı kereviz çorbası

Kışın evinizden bu çorba eksik olmayacak! Şimdi lezzet hem şifa: İşte damak çatlatan elmalı kereviz çorbası

Elmalı kereviz çorbası, vitamin ve lif açısından zengin içeriğiyle sofralarımıza şifa dağıtıyor. Aynı zamanda hafif ve lezzetli yapısıyla soğuk kış günlerinde vazgeçilmez bir seçenek oluyor. İşte damak çatlatan elmalı kereviz çorbası

Tabakları ısıtan, doğadan gelen lezzetlerle buluşan elmalı kereviz çorbası, sofralarımıza sağlık ve tat katıyor. Bu enfes tarif, hem lezzetiyle hem de sağlıklı içeriğiyle soğuk kış günlerinde bize sıcacık bir kucak açıyor.

MALZEMELER

4 adet orta boy kereviz

2 adet orta boy elma

1 adet orta boy soğan

2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı

6 su bardağı sebze veya tavuk suyu

Yarım su bardağı süt veya krema (isteğe bağlı)

Tuz, karabiber, kimyon

zencefilli-kereviz-corbasi-ba99bb54-4a1e-4130-99b7-4ad92ebc4ada.webp

YAPILIŞI

İlk adım olarak kerevizleri soyup küp küp doğrayın. Elmaları da soyup doğrayın. Soğanı ince ince doğrayarak bir tencerede tereyağı veya zeytinyağı ile pembeleşene kadar kavurun. Ardından doğranmış kerevizleri ekleyip birkaç dakika daha kavurun. Kavrulan malzemelere doğranmış elmaları ekleyin ve birkaç dakika daha pişirin. Üzerine sebze veya tavuk suyunu ekleyerek malzemeler yumuşayana kadar pişirin. Pişen malzemeleri blenderdan geçirerek pürüzsüz bir kıvam elde edin. Ardından tekrar tencereye alıp kaynatın. İstenirse içine süt veya krema ekleyerek çorbanın kıvamını isteğe göre ayarlayabilirsiniz. Son olarak tuz, karabiber ve kimyon ile tatlandırarak servis yapın. İsteğe bağlı olarak üzerine taze kekik veya dereotu serperek servis edebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN