Taht sırası ondaydı: Tayland prensesi kalp krizi geçirdi

Taht sırası ondaydı: Tayland prensesi kalp krizi geçirdi

İngiliz basınında çıkan bir haberde, tahtın varisi olan Tayland Prensesi Bajrakitiyabha'nın koşu yaparken kalp krizi geçirdiği bildirilirken, prensesin durumunun ağır olduğu söyleniyor.

The Mirror’ın haberine göre, Tayland Kralı Vajiralongkorn'un başkent Bangkok'ta hastalanan kızının yanına helikopterle gitti.

‘BİR SAAT BOYUNCA KALP MASAJI YAPILDI’

Prensesin Khao Yai bölgesinde bulunan bir parkta köpekleriyle koşarken bayıldığı bildirildi. Kaynaklardan aldığı detayları aktaran gazeteci Andrew MacGregor Marshall, bir saatten fazla kalp masajı yapıldığını ancak 44 yaşındaki Prenses BajrakItiyabha'nın hayata döndürülemediğini söyledi.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan MacGregor Marshall, "Bazı kaynakların aktardığına göre, bir saatten fazla bir süredir kalp masajı yapılmasına rağmen yanıt alınamadı ve kadın, oksijen makinesine bağlandı” diye kaydetti.

Öte yandan, üç büyük askeri helikopterin alışılmadık bir şekilde Khao Yai'den Bangkok'a dönerken görüldüğü bildirildi. İlk olarak kalp masajının başarısız olduğu Pak Chong Nana Hastanesi’ne götürüldüğü ve Kral'ın da kızını görmek için helikopterle oraya gittiği düşünülüyor. Tanıklara göre, oradan sonra prensesin makineye bağlanması için Bangkok Hastanesi’ne götürüldü.

KRALİYET KRİZDE: DİĞER VARİS HASTA

MacGregor Marshall, "Kraliyet kaynakları, prensesin sağlığının çok kötü olduğunu ve bir daha iyileşme ihtimalinin çok düşük olduğunu söylüyor. Ancak rejim ne yapacağını düşünürken makineye bağlı şekilde haftalarca hatta aylarca canlı tutulabilir" diye eklerken, "Bu olayların Tayland monarşisi için büyük yankıları olabilir, çünkü otizmi olan diğer kardeşinin başa geçmesi çok zor” şeklinde bitirdi.

RESMİ AÇIKLAMA GEÇ GELDİ

Diğer yandan, sosyal medyada saatlerdir süren söylentiler ve spekülasyonların ardından kraliyet ailesinden açıklama yapıldı. Açıklamada, Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un en büyük çocuğu olan Tayland Prensesi Bajrakitiyabha'nın kalp rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırıldığı ve durumunun belirli bir düzeyde stabilize edildiği bildirildi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN