Resimdeki tırtılı bulursan gerçek bir zekisin! Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 7 saniyede bulabiliyor!

Resimdeki tırtılı bulursan gerçek bir zekisin! Sadece IQ'su 140'ın üstünde olanlar 7 saniyede bulabiliyor!

Bu optik yanılsama resminde, bir tırtıl suşi rulolarının arasında göz göre göre saklanıyor. Gizli tırtılı 7 saniyede ancak bir dahi bulabilir. Şimdi bu optik illüzyon mücadelesini deneyerek görüş keskinliğinizi test edin.

Beyninizi kandıran ve nesneleri algılama yeteneğinizi zorlayan görüntüler optik illüzyon olarak bilinir. Bilişsel, fizyolojik ve gerçek görsel yanılsamalar, üç çeşit optik yanılsamadır. Optik illüzyonların bir kullanıcının dikkatini çekme ve bir süreliğine tutma yeteneği, onları bu kadar özel kılan şeydir.

Optik illüzyonlar, bilişsel yeteneklerin ve gözlemsel becerilerin geliştirilmesine yardımcı olur ve düzenli uygulama ile optik illüzyon zorluklarını çözmede uzmanlık hızla geliştirilebilir. Gözlem becerilerinizi test etmek ister misiniz? O zaman bu hızlı optik yanılsama testini şimdi deneyin.

1-010.jpg

7 SANİYEDE GİZLİ TIRTILI BULABİLİR MİSİN?

Yukarıdaki zeka bulmacası 7 saniye içinde suşi rulolarında bir tırtıl bulmanızı isteyerek gözlem becerilerinizi test eder. Optik illüzyonlar, kişinin gözlemleme ve eleştirel düşünme yeteneğini ölçmenin en temel yöntemlerinden biridir. Zekanızı test etmenin basit bir yolu olarak görülse de, zekayı belirlemenin başka gelişmiş yolları da vardır.

Gerçek IQ seviyenizi öğrenmekle ilgileniyorsanız, profesyonelce oluşturulmuş IQ testleri bunu yapmanın en iyi yoludur.

Optik illüzyon testini arkadaşlarınızla da paylaşabilir ve grubunuzdaki en iyi gözlem becerisine sahip kişileri görebilirsiniz.

GİZLİ TIRTILI TESPİT ETTİN Mİ?

Sizin için zorluk, 7 saniyede suşi ruloları arasında bir tırtıl bulmaktır.
İyi gözlem yeteneği ve detaylara dikkati olan bir birey, tırtılı zaman sınırı içinde tespit edebilir. Tırtılı gördünüz mü?

Dikkatli olun ve suşi ruloları arasında saklanan tırtılı görüp göremeyeceğinize bakın. Zaman daralıyor, ayrılan sürenin neredeyse yarısı geçtiği için yalnızca birkaç saniyeniz kaldı.

ZEKA BULMACASI CEVABI

Zaman sınırı bitti. Kaçınız suşi ruloları arasında saklanan tırtılı zaman sınırı içinde bulabildiniz? Tırtılı görenler mükemmel gözlem becerilerine sahipler ve büyük bir alkışı hak ediyorlar. Tırtılın nerede olduğunu merak mı ediyorsunuz? Aşağıdaki çözüme göz atın.

Tırtılın konumu kırmızı bir daire ile işaretlenmiştir. Yeşil yapraklara karıştığı için tırtılı ilk bakışta tanımak zordur.

2-002.jpg

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN