Gerçek alzheimer testi! Resimde kaç insan görüyorsunuz?

Gerçek alzheimer testi! Resimde kaç insan görüyorsunuz?

Günümüzde beyin bazlı hastalıklar hızla yayılmakta. Son dönemlerde en çok görülen hastalıkların başında gelen alzheimer erken teşhisle tedavi edilebilir. Bu konuda çoğu hastane hastalarına testler sunarak durumlarını ölçer. Bu testlerden biri olan bu görsel sizin alzheimer olup olmadığını ortaya çıkartacak. Resme dikkatlice bakın ve kaç insan gördüğünüzü söyleyin. Gerçek alzheimer testi! Hazırsan başlayalım...

Çalışma sistemi ile insan vücudunun en önemli organlarından biri olan beyinin sırrı halen çözülemedi. Makina gibi çalışan ve her koşulu düşünen beyinde bazen aksi durumlar yaşanabiliyor. İnsan vücudu yaşlandıkça beyinde yıpranır ve bir zaman sonra eski etkisini kaybeder. Bu durumdalar alzheimer gibi hastalıklar baş gösterir ve kolay kolay geçmez. Size sunacağımız bu testle alzheimer olup olmadığınızı öğreneceksiniz. Resme baktığınızda kaç insan görüyorsunuz? Gördüğünüz sayı hastalığınızın olup olmadığını ortaya çıkaracak.

GERÇEK ALZHEİMER TESTİ

Son dönemlerde sos4yal medyada popüler olan kişilik testlerine bir yenisi daha eklendi. Viral olan bu test sizin gizli hastalığınızı ortaya çıkartıyor. Görsele ilk baktığınızda normal bir ağaç görebilirsiniz ancak dikkatlice baktığınızda insan yüzlerini göreceksiniz. Peki resimde kaç yüz görüyorsunuz? Söylediniğiniz rakam sizin alzheimer olup olmadığını ortaya çıkartıyor. Hazırsan odaklan ve kaç insan yüzü gördüğünü ve ne anlama geldiğini aşağıda bak.

gkkkkk-33.jpg

RESİMDE KAÇ İNSAN YÜZÜ GÖRÜYORSUNUZ?

EĞER 4 KİŞİ GÖRDÜYSEN;

Resme baktığında 4 insan yüzünü gördüysen alzheimersınız.

EĞER 6 YÜZ GÖRDÜYSEN;

Resme dikkatlice baktığında 6 yüz görüyorsan alzheimer başlangıcındasın demek oluyor.

EĞER 10 YÜZ GÖRDÜYSEN;

Resimde 10 yüzü de görebildiysen beynin saat gibi çalışıyor demektir.

ALZHEİMER HASTALIĞI NEDİR?

Sık görülen nörolojik hastalıklardan biri olan Alzheimer bir demans türüdür. İlerleyici tipte bir rahatsızlık olan Alzheimer hastalığı, sıklıkla 60'lı yaşlardan sonra görüldüğünden zaman zaman yaşlılık hastalığı olarak da adlandırılır. Alzheimer, beyinde protein birikimine bağlı olarak oluşur. Beyinde yer alan sinir hücrelerinin dokusunda bulunan beta amiloid proteininin birikimi zamanlar artış gösterir. Protein birikimine bağlı olarak beyinde bulunan sinir hücrelerinin birbiriyle olan bağlantısında kopmalar oluşur. Bağlantı kuramayan sinir hücreleri ölmeye başlar. Bu durum da kişinin zihinsel işlevlerinin olumsuz etkilenmesine yol açar. Alzheimer hastalığının neden kaynaklandığı henüz tam olarak anlaşılamasa da yaşanan beyin hücre kaybının beklenenden çok daha önce gerçekleşmesiyle oluştuğu düşünülür. Farklı bir deyişle yaşın ilerlemesiyle birlikte beyin hücrelerinde yaşanan kayıp normal kabul edilse de Alzheimer hastalığında oluşan hücre kaybı, olması beklenenden çok daha hızlı bir şekilde gerçekleşir. Başlangıç dönemi Alzheimer belirtileri arasında bulunan hafif şiddetli unutkanlık, zaman içinde ilerleyerek bilinç bozukluğuna yol açar. Kişinin zaman ve mekan algısının da bozulduğu Alzheimer hastalığında unutma eylemi, kişinin son yaşadığı eylemlerden başlayarak geçmişe doğru ilerler.

km-1.jpg

ALZHEİMER BELİRTİLERİ NELERDİR?

Alzheimer hastalığının belirtileri arasında bulunan unutkanlık, hastalığın başlangıç evresinde hafif düzeyde olsa da zaman içinde kişi sohbet etmek gibi basit eylemleri dahi gerçekleştiremez hâle gelir. Kişinin yaşam kalitesinin son derece düşmesine neden olan hastalık, zaman içinde kişiye bakım veren kişi ya da kişilerin de yaşamını olumsuz etkiler. Alzheimer belirtileri, hastalığın başlangıç, orta ve ileri dönemlerinde farklılıklar gösterir. Dönemsel olarak incelendiğinde Alzheimer belirtileri şu şekilde sıralanabilir:

  • Kafa karışıklığı,
  • Olayları unutmak,
  • Nesnelerin ve kişilerin isimlerini hatırlayamamak,
  • Kişinin yolları karıştırması,
  • Karar verememek,
  • Sürekli aynı şeylerden bahsetmek,
  • Kaygılı hissetmek,
  • Ruh hâlinde yaşanan dalgalanmalar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN