Trabzonspor'un tarihi zaferini ele alan 'İnadıyla Şampiyon' belgeseli gösterime girdi: Çok büyük eksiklikler gördüm

Trabzonspor'un tarihi zaferini ele alan 'İnadıyla Şampiyon' belgeseli gösterime girdi: Çok büyük eksiklikler gördüm

Trabzonspor'un 2021-2022 sezonunda elde ettiği şampiyonluğu ele alan 'İnadıyla Şampiyon' adlı belgeselin basın gösterimi Trabzon'da yapıldı. 4 Ağustos'ta Trabzon'da 15 Eylül'de ise tüm Türkiye ve Avrupa'da gösterime girecek belgeselde bordo-mavili ekibin önde gelen isimleri Sadri Şener, Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz ve Ünal Karaman gibi isimlere yer verilmemesi dikkati çekti.

Trabzonspor'un 2021-2022 sezonunda 38 yıl aradan sonra elde ettiği şampiyonluğu ele alan 'İnadıyla Şampiyon' adlı belgeselin basın gösterimi bordo-mavili ekibin 56. kuruluş yıl dönümünde Trabzon'da yapıldı. Şampiyon kadro ve yönetim röportajlarıyla eski futbolcu anılarının yer aldığı, coşku, mutluluk ve hüznü nostaljik esintilerle yaşatan film 4 Ağustos’ta Trabzon’da, 15 Eylül Cuma günü ise tüm Türkiye ve Avrupa’daki sinemalarda gösterime girecek.

Hazırlanması 2 yıl süren ve bordo-mavili ekibin tarihi zaferini ele alan belgeselin basın lansmanı Trabzon’da gerçekleştirildi. 4 Ağustos’ta Trabzon’da yapılacak vizyon öncesi özel gösterime davet edilen spor basını, belgesele katıldı.

Bordo-mavili taraftarların aylardır beklediği belgeselde bordo mavili takımın şampiyonluk sezonuna ait müsabakalar, futbolcuların sevinç ve hüzün gözyaşları, devre arası soyunma odası konuşmaları, şampiyonluk kutlamaları, takımın son şampiyon teknik direktörü Abdullah Avcı’nın motivasyon konuşmaları, taraftar öyküleri, deplasman yolculukları, adım adım ilerleyen şampiyonluk yolculuğu ve bu yolculukta yaşananlar ele alındı.

7479152.jpg

SADRİ ŞENER'E YER VERİLMEDİ

2 Ağustos 1967'de kurulan Trabzonspor’un kuruluş öyküsü, tarihi ve eski şampiyonluklarının da anlatıldığı belgeselde, bordo-mavili takımın şampiyon başkanı Ahmet Ağaoğlu, kulübün yeni başkanı Ertuğrul Doğan, Onursal Başkan Mehmet Ali Yılmaz ve eski başkanlardan Nizamettin Algan, takımın zorlu başarı yolculuklarını kendi pencerelerinden anlattı. Bordo-mavili ekipte iki farklı dönemde toplam 7 yıl başkanlık yapan Sadri Şener'e belgeselde yer verilmemesi ve şampiyon başkan Ahmet Ağaoğlu ile bordo-mavili ekibin efsane kalecisi ve teknik adamı Şenol Güneş'e belgeselde kısa bir süre yer ayrılması dikkati çekti.

Karadeniz ekibinin efsane futbolcuları Ali Kemal Denizci, Turgay Semercioğlu, Necati Özçağlayan, Hüseyin Tok ve Hami Mandıralı da belgeselde yer alırken Trabzonspor'dan ayrılarak Beşiktaş'a transfer olan ve siyah-beyazlı ekipte kaptanlık yapan Tolga Zengin'e de belgeselde yer verildi.

Belgeselde ayrıca Fenerbahçe'nin efsane başkanı Ali Şen ile sarı-lacivertli camianın sembol isimlerinden Rüştü Reçber'e de yer verilirken bordo-mavili takımla özdeşleşen Fatih Tekke, Gökdeniz Karadeniz ve Ünal Karaman gibi isimlere yer verilmemesi bordo-mavili taraftarların tepkisini çekti.

7479154.jpg

'BELGESEL GECİKTİ' ELEŞTİRİLERİNE YANIT VERDİ

Basın lasmanında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan belgeselin yapımcısı Serdar Şen, 'belgesel gecikti' yönündeki eleştirilere yanıt vererek "Taraftarın Trabzonspor’un şampiyonluk filmi diye bir beklentisi var fakat izleyince göreceğiz, bu bir Trabzonspor filmi. Tarihimizi, kurulduğumuz andan itibaren bugünlere nasıl gelmişiz, şampiyonluğu ve başarıları nasıl elde ettiğimizi anlattığımız bir film. Bizler çok memnun kaldık, sizler de umarım memnun kalacaksınız. Film aslında gecikmedi. Böyle bir algı var. Aslında bizim zamanlamasını doğru yaptığımız, doğru günde çıkmayı planladığımız yerdeyiz. Trabzonspor’un tarihini anlatan bir film yaptık ve ne yazık ki insanlarda ‘şampiyonluk belgeseli’ beklentisi var. Bunu zaten hep beraber aslında izledik. Hepimizin hafızalarında zaten o görüntüler var. Bunun tadı bekledikçe çıkacak. 1 buçuk yıl geçti üstünden. Bizce doğru bir zamandayız. Elimizde, 10 yıl sonra izlediğinizde çok daha tatlı bir film var" dedi.

"BELGESELDE ÇOK BÜYÜK EKSİKLİKLER GÖRDÜM"

‘İnadıyla Şampiyon’ belgesel filmini izleyen spor yazarı ve gazeteci İhsan Öksüz, Trabzonspor'un 38 yıl aradan sonra şampiyonluk kupasına kavuştuğu belgeseli eleştirerek belgeselin büyük eksiklikler barındırdığını vurguladı.

'Son şampiyon' Trabzonspor'da 'şampiyonluk belgeseli' belirsizliği!

Öksüz, “Bir taraftar olarak doyurucu ama bir gazeteci gözüyle bakınca çok büyük eksiklikler gördüm. Bu Trabzonspor’un şampiyonluk belgeseli mi, yoksa tarihi belgeseli mi, anlayamadım. Çünkü Trabzonspor’un ‘öze dönüş’ projesinin temellerini atan Ahmet Salih Erdem ve Ahmet Celal Ataman yoktu, 2010-11 şampiyonluğunda Şenol Güneş yoktu. Trabzonspor’un tarihi anlatılırken çok önemli mihenk taşları Necmi Perekli, çaycı Ahmet’i göremedim. Çok daha başka eksikler de vardı. Bir gazetecinin bir şampiyonluk belgeselinde olmaması çok büyük eksikti. Görsel olarak bakınca şampiyonluk kutlamaları çok güzeldi, müzikler çok vurucuydu. Taraftar da bu yönüne bakar” değerlendirmesinde bulundu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN