Yemekteki fazla tuzu sünger gibi çekiyor! 2 damlası yeter, 100'de 100 mucize çözüm

Yemekteki fazla tuzu sünger gibi çekiyor! 2 damlası yeter, 100'de 100 mucize çözüm

Baharatlar yemeklerin olmazsa olmazıdır. Öyle ki tuz ve çeşitli baharat karışımları yemeğin lezzetini bir noktadan alıp başka bir noktaya taşıyabiliyor. Ancak, bazı zamanlar yemeğe lezzet katsın diye eklenen tuzun ayarı kaçabiliyor. Peki, böyle durumlarda ne yapılmalı? İşte, fazla kaçan tuzu kurtarmanın yolu...

En güzel ve en lezzetli yemekleri hazırlamak için baharatlara başvurur ve çeşit çeşit baharatı yemeklerle karıştırırız. Yemeğin lezzetini ön plana çıkan baharatların başında ise tuz geliyor.

Yaptığımız yemeğe lezzet katmasını istediğimiz tuz ise bazen fazla kaçabiliyor ve yemeğe lezzet katmak yerine yenmez hale getiriyor. Ancak, bu gibi durumlarda yapılacak işlem artık çok basit. O yöntemle fazla tuzlu yemeklerinizi çöpe atmaktan kurtarabileceksiniz.

yeni-proje-5-001.jpg

PATATES

Bir adet orta boy patatesin tüm tuzu içine hapsetme özelliği vardır. Patatesin içerisindeki nişasta tuz oranını azaltır. Patatesi kabuklarını soyduktan sonra 4 parçaya ayırın. Sonrasında bu parçaları tencerenin 4 farklı yerine koyun.

Yaptığınız yemek sebze yemeğiyse patatesler tencerenizde durabilir. Ancak patatesin uygun olmadığı bir yemekse pişirme işleminden sonra patatesleri tencereden alabilirsiniz.

LİMON SUYU

Limon suyu, salçalı çorbalar ya da sebze yemeklerinde başvurulabilecek bir yöntem. Tuz miktarını kaçırdığınız yemeğin içine 5-6 damla limon sıkarak tuzu kırabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN