Migren ağrısı kabus olmaktan çıkıyor! 2 malzeme ile ağrıyı anında kesmek mümkün: Deneyenler doktor yüzü görmeyecek

Migren ağrısı kabus olmaktan çıkıyor! 2 malzeme ile ağrıyı anında kesmek mümkün: Deneyenler doktor yüzü görmeyecek

Migren ağrısıyla baş etmeye çalışan insanlar internet üzerinden en etkili yöntemleri araştırmaya devam ediyor. Peki migren ağrısı nasıl geçer? Tüm detaylar haberimizde.

Migren hastalığı insanların hayat şartlarını olumsuz yönde etkileyen ağrılara sebep oluyor. Peki migren ağrısını doğal yöntemlerle geçirmek mümkün müdür? Tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

MİGREN AĞRISINI GEÇİRMENİN DOĞAL YOLLARI

Migren ağrısı yaşayan insanlar için en etkili doğal yöntem Türk kahvesi ve limon karışımı olarak biliniyor. Bir fincan suya bir tatlı kaşığı Türk kahvesi ekleyerek pişirdikten sonra beş damla limon eklenir, sade şekilde içemeyenler az şekilde şeker ilave edebilir. Yapılan bu tarif migren ağrınızı dakikalar içinde azaltacak. Yapılan araştırmalara göre içilen kahve alınan ağrı kesicinin emilimini hızlı şekilde artırıyor. Bu sebeple ağrı kesici içmenize rağmen ağrınız geçmediyse içeceğiniz limonlu kahve ağrı kesicinin emiliminin hızlanmasını sağlayacak. 

Migren Ağrısına İyi Gelen doğal Yöntemler

Eğer ilaç kullanmak istemiyorsanız da yalnızca bu karışımı tüketebilirsiniz. Aynı zamanda migren ağrısını geçiren yöntemlerden biri de buz uygulamak. Çinliler tarafından yapılan akupunktur masajı sayesinde baş ağrısı geçiyor. Buz hilesi olarak bilinen bu yöntem yorgunluk ve baş ağrısına iyi geliyor. Yapılması gereken yalnızca ensenizin orta kısmına 20 dakika boyunca buz uygulaması yapmak. Yapılan araştırmalara göre soğuk bir şeyle uyulama yapılması kandaki endorfini çoğaltırlar ve 40 saniye içinde ağrı geçiyor. Bir diğer yöntem de migren taşı olarak biliniyor. Nane yağı ve mentolü karıştırarak migren taşınızı oluşturabilir ve baş çevrenize masaj yaparak 10 dakika içinde etki alabilirsiniz. Migren ilaçlarına en etkili çözümlerden biri de kafeindir. Kafein baş ağrılarının yüzde 40 şekilde daha çabuk geçmesini sağlıyor. Migren ilacı kullandığınız zaman kafein içerikli ilaç alırsanız daha çabuk etki görürsünüz. Ancak yine de kafeinin fazla tüketimi baş ağrılarının artmasına sebep olmaktadır. Kafein içerikli ilaçlar faydalı olarak tavsiye edilir ancak kafein içerek gıdalar tüketilmemesi gerekmektedir. Kahve, çay, meşrubat, çikolata gibi gıdalar baş ağrılarının artmasına sebep olmaktadır. Eğer şakak, başın alt kısmı, el, üçüncü göz, kaş içi, elmacık kemiğinin ucu, saçların başladığı noktanın üst kısımlarına masaj yaparsanız baş ağrınızdan daha çabuk kurtulabilirsiniz. 

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN