Dolarda bu rakımı kimse beklemiyordu! Her şeyi bilen ekonomistten piyasaları alt üst edecek tahmin

Dolarda bu rakımı kimse beklemiyordu! Her şeyi bilen ekonomistten piyasaları alt üst edecek tahmin

Dolar ve Euro'da yaşanan son dakika gelişmeleri haftanın son iş gününde hem vatandaşlar hem de yatırımcılar tarafından yakından takip ediliyor. Dolarda yaşanan yükseliş devam ederken ünlü ekonomist Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut'tan dikkat çeken açıklamalar geldi. Her şeyi bilen ünlü ekonomist dolar kuru için düşüş tarihi verdi. Herkes gözünü bu tarihe çevirdi. Peki dolar ne zaman düşecek? Dolar ve euro ne kadar, kaç TL? İşte 16 Aralık 2022 dolar ve euro fiyatları...

Dolar kurundaki son dakika gelişmeleri ve Euro'da son durum araştırılmaya başlandı. Dövizde sıcak dakikalar yaşanırken dolar 18,65 TL'ye kadar yükselmiş durumda. Hem yatırımcıların hem de vatandaşların merakla beklediği soru ise cevap buldu. Her şeyi bilen ünlü ekonomist Yeniçağ Gazetesi yazarı Evren Devrim Zelyut, dolarda düşüş tarihini açıkladı. Herkesin beklediği müjdeli haber geldi. Peki dolar kuru ne zaman düşecek? Bugün dolar ve euro ne kadar, kaç TL? İşte 16 Aralık 2022 Cuma güncel euro ve dolar fiyatları...

DOLARIN DÜŞÜŞ TARİHİNİ AÇIKLADI

Yeni yıla sayılı günler kala ünlü ekonomist Evren Devrim Zelyut'tan önemli açıklamalar geldi. Daha önceki tahminleriyle dikkatleri üzerine çeken Zelyut, dolarda düşüş tarihini verdi. Dolar ilk defa bu rakamlara kadar düşecek. İşte ünlü ekonmistin gündem olan o açıklamaları:

"Altılı masanın yapacağı ilk iş rasyonel ekonomi politikalar. MB yönetiminde, piyasa yönetiminde liyakata önem verdiklerinde siz kurda bir geri çekilme göreceksiniz. En önemli nokta, cumhurbaşkanı seçildikten sonra hisse ve tahvil piyasalarından kaçan para 70-80 milyar dolardan fazla. Burada onun yerine daha güvenilir bir figürün gelmesi sermaye akışlarını tersine çevirecek.

"11-12 LİRAYA KADAR DÜŞECEK"

Dolar 18 liraysa 11-12 liraya indirecek. Doların 11-12 olduğu atmosferde maliyetler geri çekildiğinde siz 6 ay sonra bambaşka bir Türkiye görmeye başlayacaksınız. Sorunlar sıfırlanacak demiyoruz ama çözüm ve hissedilir bir rahatlama güvenilir bir politikalarla karşımıza çıkacak"

DOLAR NE KADAR OLDU? (16 ARALIK 2022 CUMA)

Dolar, önceki kapanışını 18,6421 TL'den yaptı. Dolar, dün 18,6348 TL alış, 18,6494 TL satış fiyatından işlem gördü.

16 Aralık 2022 Cuma günü Dolar/TL kuru alış fiyatı 18.6328 liradan, satış fiyatı ise 18.6419 liradan işlem görüyor.

gdfgfdfd.jpg

EURO NE KADAR, KAÇ TL?

Euro, önceki kapanışını 19,8628 TL'den yaptı. Euro, dün 19,8293 alış, 19,8964 TL satış fiyatından el değiştirdi.

Euro ise bugün 19.8272 TL alış ve 19.8714 TL satış fiyatına sahip.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN