Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff: İslam’daki antisemitik içeriklerle hesaplaşın

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff: İslam’daki antisemitik içeriklerle hesaplaşın

Eski Almanya Cumhurbaşkanı Wulff Almanya’da yaşayan Müslümanlardan, İslam’daki Yahudi karşıtlığı ile hesaplaşmaları çağrısı yaptı. Wulff Yahudi karşıtlığının İslam’ın derin köklerinde oluğunu iddia etti.

Mikdat Karaalioğlu/ALMANYA

Almanya eski Cumhurbaşkanı Christian Wulff, Berlin’de her yıl düzenli olarak yapılan İslam Konferansı’nın açılış konuşmasında Müslümanlardan İslam’daki antisemitik içeriklerin dürüstçe envanterini çıkarmasını istedi. Wulff konuşmasında Hıristiyanlık tarihinde yaşanan süreçleri örnek göstererek “Protestanlık da Luther antisemitizmiyle hesaplaştı“ dedi.

Wulff konuşmasında Müslümanların Yahudi nefretinin bu dinin derin köklerinde yer aldığını ve İslam dünyasının çoğunda eğitimin temel unsurlarından birisi olduğunu belirterek, ‘’Kur’an yer yer çarpık bir Yahudilik resmi çiziyor’’ dedi.

Wulff İslam’daki Yahudi karşıtlığı hakkındaki sözlerini şöyle sürdürdü: “Herkes farkında olmalıdır ki Peygamber Muhammed’in Yahudileri öldürdüğü, sürdürdüğü 7. Yüzyıl Medine’sinde yaşamıyoruz. 2024 yılının eşiğinde yaşıyoruz’’

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın “İsrail, Müslüman coğrafyanın bağrına saplanan paslı bir hançer gibi işgal ettiği topraklarda Müslümanlara zulmün her çeşidini reva görüyor“ sözlerine de gönderme yapan Wulf “Kim böyle konuşursa, İslam’ın dini önderlerinin eleştirilmesine de şaşırmasın“ dedi. Wulff antisemitizmle mücadele etmek ve aynı zamanda da ithal antisemitizmi engellemek zorunda olduklarını sözlerine ekledi.

Cumhurbaşkanlığı döneminde “İslam Almanya’ya aittir şeklindeki ifadesi eleştirilen Wulff bu konuşmasında da “İçten inanarak söylüyorum. İslam da artık Almanya’ya aittir’’ dedi.

FAESER DE NET TAVIR TALEP ETTİ

Konferansa ev sahipliği yapan Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser ise Schoa’dan (Holokost) doğan sorumluluğun sadece devlet için değil, her bir birey için ve Alman vatandaşlığını sonradan almış Müslümanlar için de geçerli olduğunu belirterek “İsrail’e ilintili düşmanlık Almanya’daki Müslümanlar arasında toplumun diğer kesimlerine oranla çok daha yaygın. Yahudiler tekrar hedef haline gelirse, verdiğimiz ‘bir daha asla’ sözünü tutmamış oluruz’’ dedi.

Faeser Almanya’daki İslami kuruluşları, camilerde ya da sosyal medyada net ve sesli bir şekilde antisemitizme karşı tavır sergilemeye çağırdı. Müslümanların da Hamas’ın terör eylemleri nedeniyle zan altında bırakılamayacağını belirten Faeser “Antisemitizmle mücadele Müslüman düşmanlığı ile yapılamaz’’ dedi.

nan.jpg
Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN